Председник управог одбора РТС Бранислав Кланшчек изнео је тврдње да водитељка Кристина Раденковић добија 15.900 хиљада евра за 10 снимајућих дана за квиз "Стигни ме ако знаш”, као и да водитељ Јован Мемедовић за квиз "Потера" добија 34.000 евра за 30 снимајућих дана. Такође, како је навео, поред тога што РТС на емисије спољне продукције троши на стотине хиљада евра Кланшчек је гостујући у емисији "Хит твит" навео да је Оливера Ковачевић три године добијала новац као уредник емисије, а која до дана данашњег није никада емитована. Сада се огласила Оливера саопштењем у ком изражава радост због уласка полиције у зграду РТС-а.

Због оптужби за наводне малверзације на РТС-у, председник управог одбора РТС Бранислав Кланшчек поднео је кривичну пријаву против Драгана Бујошевића и Оливере Ковачевић након чега је, као што је саопштено, полиција одмах изашла на терен и узела потребну документацију од РТС-а.

Фото: Милена Анђела

 

 

Саопштење Оливере Ковачевић преносимо у целости:

- Нисмо ни слутили да се можемо обрадовати доласку полиције на РТС јер смо добили прилику да бар некоме у овој злонамерној медијској кампањи пружимо доказе, предамо сву документацију, уговоре, фактуре, из којих се јасно може видети да на РТС нема никаквих злоупотреба, нити кршења Закона, како тврди председник Управног одбора РТС.

Што се тиче дневне емисије у припреми Забавног програма под називом "Један добар дан", она је требало да почне с емитовањем 2020. године. Нажалост, тада нас је корона зауставила. У међувремену смо, упоредо са свим осталим пословима, припремили све што је неопходно да би емисија стартовала, као што су сценографија, реновирање студија, реквизита, шпице, графика, снимљени материјали и слично. То је коштало 13 милиона динара и све се налази на РТС. Не у мом стану или џепу мог капута, како је устврдио председник Управног одбора РТС. Иначе, то није моја емисија, нити ћу је ја водити, већ ће је радити више уредника и водитеља Забавне редакције. У буџетској линији за ову годину планирано је 200.000 евра за предвиђених 260 емисија (750 евра по емисији, плус трошкови плата, дневница, рада студија и осталог) и та средства нису потрошена, већ планирана. Као уредник Забавног програма по правилнику РТС могу да потпишем само трошак до 80.000 динара, што је далеко од 13 милиона које је, иначе, одобрио његов Управни одбор.

Нечувено је да се на челу Управног одбора РТС налази човек , који је ту само са циљем да води хајку против РТС, његових аутора и ТВ лица који су сваки свој динар зарадили својим знањем и својим радом. Сви они заједно су легално зарадили од поменутих емисија мање, него што је подносилац ове пријаве добио од РТС за његов приватни фестивал Београдско пролеће - 50.000 евра за два сата неквалитетног програма. Поред тога, председник УО месечно прима од РТС више него што су плате већине тих водитеља које је прозвао.

Наравно, увек ћемо поздравити контролу онога што радимо и како радимо. Проблем је што онај ко је постављен да нас контролише и ко седи на челу УО не разуме оно што чита и не зна то што ради. Незнање ће уништити сваку институцију, нажалост.

Оливера Ковачевић, главна и одговорна уредница Забавног програма РТС.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".