Српкиња је, према писању немачких медија, ухапшена у петак око 15.27 сати у стамбеној згради у Улици Јакобштрасе у округу Бурбах.

- Испред зграде била су паркирана два полицијска возила, а изнутра су одјекивали повици: "Руке горе! Оставите то горе!” Убрзо потом полиција је извела женску особу која је затечена у стану у ком је било још 12 људи - наводи "блаулицхтрепорт" који је објавио и фотографију хапшења наше држављанке.

Иначе, полиција је упала у зграду захваљујући информацијама које су имали, а које су се односиле на податке да се Српкиња крије у тој згради.

- За 25-годишњим држављанином Србије трага се по европском налогу за хапшење који је расписао Окружни суд у Луксембургу. Сумња се да је ухапшена девојка члан криминалне групе која се бавила провалама и прањем новца - пише немачки портал и додаје:

Фото: АП

 

- Наводи се да је група починилаца којој је припадала углавном вршила провале и да је била активна на међународном нивоу, углавном у Немачкој и Луксембургу. Интензивном истрагом коју су спровели инспектори Сарланда указали су на то да тражена особа повремено борави у стамбеној згради у Сарбрикену - пише немачки медији.

Пошто су се инспектори уверили да је жена била тамо, уз подршку униформисаних колега ухапсли Српкињу са потернице.

- Приликом хапшења није пружала отпор. Српкиња је након спровођења пред окружни суд у Сарбрикену, одведена у затвор у Цвајбрикен јер у Сарланду не постоји женски затвор - навео је локални медији.

Одатле ће ускоро бити изручена Луксембургу, где јој прети казна до десет година затвора.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".