На питање да ли је искључио ванземаљско порекло три ваздушна објекта која су оборили амерички ратни авиони у протеклих неколико дана, Ван Херк је на брифингу у Пентагону рекао да ништа није искључено и да се процењују све претње или потенцијалне претње и да се покушава да оне буду идентификоване, преноси Ројтерс.

Амерички генерал је Казао да војска није у могућности да одмах одреди на који погон су били оборени објекти, нити одакле су дошли и да их због тога с разлогом зову објектима, а не балонима.

Неименовани званичник америчке одбране рекао је после брифинга за Ројтерс да војска нема никакве доказе који би сугерисали да је било који од оборених објеката био ванземаљског порекла.

Фото: Танјуг/АП

 

Пентагон је саопштио да је борбени авион Ф-16 оборио неидентификовани објекат изнад језера Хјурон у америчкој држави Мичиген на граници са Канадом.

 

 

Објекат је, како се наводи, летео у близини америчких војних локација САД и представљао је не само претњу за цивилно ваздухопловство, већ је био и потенцијално средство за надзор.

Америчко министарство одбране је напоменуло да тај објекат није оцењен као војна претња за објекте на земљи и да су га радари прво лоцирали изнад Монтане, а да је оборен у 19.42 сати по средњеевропском времену у недељу пренео је Ројтерс.

То је био четврти објекат оборен изнад Северне Америке у последњих недељу дана, саопштила је гувернерка Мичигена Гречен Витмер.

 

 

Неидентификовани објекат на великој надморској висини био је трећи који су оборили амерички и канадски борбени авиони, након објекта величине малог аутомобила у петак на обали Аљаске и летећег објекта изнад Јукона у Канади у суботу.

Велики балон за који је Пекинг признао да припада Кини оборен је код обала Јужне Каролине 4 фебруара.

Лидер демократске већине у Сенату Чак Шумер изјавио је у недељу за телевизију Еј-Би-Си да амерички званичници за националну безбедност мисле да су објекти који су оборени изнад Аљаске и Канаде били балони.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".