- Имам гомилу малих паса у кући. Дивни су, обожавам их, али има толико много да им и не знам имена - рекао је глумац у једном подкасту.

Иако нам се чини да одувек знамо Роберта Де Нира често "испливају" одређене чињенице које нас сасвим разоружају. На пример, недавно се писало о томе како је Роберт Де Ниро признао јавности да је његов отац био хомосексулалац.

У наставку прочитајтае пет невероватних и не толико познатих ствари о Роберту Де Ниру:

1. Био је члан банде

Роберт Де Ниро је имао само две године када су му се родитељи развели, а глумац је наставио да живи са мајком у Њујорку. Када је имао 13 година, придружује се уличној банди у Малој Италији и добио надимак Боби Млекце, због свог бледог тена.

Фото: Профимедиа

 

2. Одушевљен Србијом и Нишом

Током студирања често је путовао, посебно по Европи, па се тако обрео и у Нишу.

- Нисам имао пара, па сам заустављао камионе на путу. Хтео сам да стигнем до Београда. Један камионџија довезао ме је до главног трга у Нишу и ту ме оставио. Падала је киша, смрачило се, а ја сам се нашао сам у непознатом граду, усред ноћи. Ипак, желео сам да осетим како пулсира живот у Нишу. Нисам се осећао другачијим од света око себе. Фармерке, мајица, ранац на леђима, нешто пара у џепу...

Заустављао је људе по улици надајући се да ће га неко разумети, али – слаба вајда са знањем енглеског језика у тадашњем Нишу.

 

 

- Онда је један пролазник одговорио „О, јес“, и мени је лакнуло. Рекао сам му да тражим преноћиште, али да то никако не буде у хотелу. „Желим да видим како се код вас живи. А у хотелима одседају странци.“ Он је одговорио „Океј, океј“, и позвао ме да пођем с њим. Одвео ме је у неку мању улицу, стигли смо у зграду, у сасвим обичан стан. Појавили су се његова жена и двоје деце, поспани, тек устали из кревета. „Ово је мој стан, ово су моја жена и деца. Можете преноћити код нас, наћи ћемо вам нешто да поједете.“ Вероватно је на мом лицу прочитао неку комбинацију изненађења и задовољства. „Хтели сте да видите како се код нас живи. Ако сте сагласни, ми вас примамо у госте.

Фото: Профимедиа

 

- Био сам дирнут. Нисам очекивао да ће ме потпуно непознати људи тако прихватити. Човек ми је рекао да се осећам као код своје куће. Од тада је прошло десет година, а ја се и даље свега сећам до детаља," рекао је славни глумац те давне 1978, када је био гост ФЕСТ-а и када је, са тек снимљеним „Таксистом“ и наставком „Кума“, почињала његова блистава холивудска каријера.

3. Није знао како да живи у браку

Де Ниро се двапут женио. Из првог брака са Дајен Абот има усвојену ћерку Дрину и сина Рафаела који се једно време и сам бавио глумом. Био је у краткој вези и с певачицом Хелен Спрингс, која му је родила ћерку Нину. Упркос томе што је захтевао од ње да оконча трудноћу, певачица је ипак решила да роди. Глумац јој је тада исплатио 50.000 долара, али није желео да се подвргне тесту за утврђивање очинства.

То је урадио тек после десет година кад га је Спрингсова тужила за неисплаћену алиментацију и открио да девојчица уопште није његова. Из невенчане везе с бившим фото-моделом Туки Смит има близанце Џулијана Хенрија и Арона Кендрика. Дечаци су зачети вантелесном оплодњом. Крајем 2004. Де Ниро се оженио Грејс Хајтауер, бившом стјуардесом и добили су сина Елиота. Брачни пар је убрзо поднео захтев за развод, између осталог, и због неслагања око Де Нировог радохолизма. Ова бракоразводна парница никад није званично окончана, а њих двоје данас живе заједно у Њујорку.

Фото: Профимедиа

 

4. Преживео је рак простате

Једном приликом је испричао како га је хедонистички живот одвео право у раље болести, када му је 2003. године дијагностикован рак простате.

Пошто је канцер откривен у раном стадијуму, због редовних контрола и његовог одличног физичког стања, уследио је брз и потпун опоравак. Иначе и његов отац, Роберт Де Ниро Старији, умро је 1993. од рака у седамдесет првој години.

5. Италијани су га оптужили да им је "нарушио углед" у свету

Пошто је Роберт Де Ниро играо италијанске мафијаше, организација Синови Италије уложила приговор премијеру Силвију Берлусконију тврдећи да је Де Ниро нарушио имиџ како Италијана, тако и америчких Италијана својим улогама криминалаца.

- Последња ствар коју желим јесте да увредим неког. Само волим Италију. Из сваке улоге коју сам одиграо нешто сам научио и на тај начин надоградио себе, а пошто не мислим да сам у свом досадашњем животу сазнао све што могу, настављам да глумим. Увек се тога сетим када добијем неки сценарио на читање јер током развијања лика који би требало да тумачим откривам нове сфере неке личности које су ми стране - рекао је Роберт Де Ниро на ове оптужбе.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".