После изазивања хаоса на утакмици, како су преносили медији, Шобић је био у бекству и за њим је 2011. расписана потерница.

- Годину дана касније, откривено је да се скривао на Косову и Метохији, пошто је тамо и ухапшен. А у тренутку када га је полиција зауставила, код себе је имао пиштољ за који није имао дозволу - подсећа саговорник Курира.

Истим поступком, како су писали медији, био је обухваћен и Љубомир Марковић, звани Кића, који је убијен 2019. у Београду и његово убиство и даље није решено.

Фото: Н. Скендерија/Фејсбук принтскрин

 

Сведок сарадник у поступку против Вељка Беливука, Срђан Лалић подсетимо, на суђењу је испирчао да иза убиства Марковића стоји Беливуков клан.

Неколико година касније, 2017. осуђен је на годину и по дана затвора и због нелегалног ношења оружја, пошто је полиција код њега пронашла "глок" са 12 метака.

Фото: Приватна архива

 

Последњи пут, хапшен је 2021. када га је полицију наводно позвала његова девојка и пријавила да је малтретира. Када су специјалци упали у стан, поново су пронашли пиштољ, а у гаражи један блиндирани аутомобил, као и аутомобил са ротацијом.

Фото: З. Кнежевић

 

Како су медији писали, у једном аутомобилу ухапшеног воже Алкатраза пронађена је и здравствена документација бивше државне секретарке МУП Дијане Хркаловић која се односи на здравствене проблеме које је у том тренутку имала.

Због пиштоља који је тада пронађен, осуђен је на 17 месеци затвора и новчану казну од 400.000 динара.

Фото: З. Кнежевић

 

Иначе, навијачка група Алкатраз, чији је Шобић припадник била је наводно у сукобу са Принципима Вељка Беливука, који је ухапшен у фебруару 2021.

- Група Вељка Беливука протерала је све друге навијачке фракције са јужне трибине, па тако и Алкатраз, са којим су се више пута сукобљавали. Прича се и да је Беливук на трибини отворено прозивао Дамјана Шобића, називајући га цинкарошем - испричали су извори после хапшења Беливука и његове групе, за коју тужилаштво тврди да је била само параван за вршење кривичних дела, међу којима је и најмање седам убистава, колико им се за сада ставља на терет.

Фото: АТА имагес/Стефан Томашевић

 

Подсетимо, у јучерашњој акцији полиције, осим Дамјана Шобића ухапшен је и његов млађи брат Мирослав, као и Марко М. а код њих је заплењено око килограм марихуане, 110 грама хероина и око килограм смесе за увећање опојне дроге хероин, као и новац за који се сумња да потиче од продаје дроге. Вредност укупно заплењене дроге процењује се на око 3.000.000 динара , саопштено је из МУП-а.

Они су се на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду бранили ћутањем.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".