Познато је  да се ове птице врло  брзо размножавају. Осим гугутања и других непријатних звукова, голубови доносе прљавштину али могу да направе огромну штету на балкону или тераси. Њихов измет који ћете морати чистити сваки дан непријатног је мириса и врло је лепљив. Врло брзо се осуши и споро скида, тако да то може бити станиште бројних микроорганизама које могу бити узрок бројних болести. 

Постоји неколико начина да се заувек решите ових упорних птица. 

Врло уредна тераса неће привући голубове, већ ће их привући мрвице хране које остану. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ MOJE SELO - TV emisija i magazin

 

Вода у подметачима за саксије такође може бити позивница за нежељене крилате госте. Ако на тераси имате биљке, најбоље је да их заливате директно у земљу, пазећи да се вода не скупља у тацнама и тако мами голубове.

ЦД дискови се све мање користе за складиштење фајлова. То је добра вест. Вероватно у кући имате старе дискове који вам више не требају. Окачите их на терасу тако да рефлектују сунчеве зраке. Овај одсјај би требало да отера птице са ваше територије. Исто можете постићи и обичном алуминијумском фолијом или рефлектујућим тракама.

Ако сте љубитељ љутог, голубови нису. Да бисте их се решили покушајте да зрневље помешате са бибером или чилијем, па им на тај начин привуците пажњу. Када пробају зрневље, заувек ће заборавити вашу терасу. 

Осим љутог укуса, голубови се плаше врана и сова. Пробајте да набавите неко страшило у облику вране или је једноставно одштампајте и залепите на тврду подлогу.

Ако ни ово не успе, време је да пронађете сигурнији начин да их се решите. 

Ово су проверена средства која ће вам помоћи да их се решите тако да се више никада не врате.

(Еспресо)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".