Poznato je  da se ove ptice vrlo  brzo razmnožavaju. Osim gugutanja i drugih neprijatnih zvukova, golubovi donose prljavštinu ali mogu da naprave ogromnu štetu na balkonu ili terasi. NJihov izmet koji ćete morati čistiti svaki dan neprijatnog je mirisa i vrlo je lepljiv. Vrlo brzo se osuši i sporo skida, tako da to može biti stanište brojnih mikroorganizama koje mogu biti uzrok brojnih bolesti. 

Postoji nekoliko načina da se zauvek rešite ovih upornih ptica. 

Vrlo uredna terasa neće privući golubove, već će ih privući mrvice hrane koje ostanu. 

Foto: Printskrin/Jutjub/ MOJE SELO - TV emisija i magazin

 

Voda u podmetačima za saksije takođe može biti pozivnica za neželjene krilate goste. Ako na terasi imate biljke, najbolje je da ih zalivate direktno u zemlju, pazeći da se voda ne skuplja u tacnama i tako mami golubove.

CD diskovi se sve manje koriste za skladištenje fajlova. To je dobra vest. Verovatno u kući imate stare diskove koji vam više ne trebaju. Okačite ih na terasu tako da reflektuju sunčeve zrake. Ovaj odsjaj bi trebalo da otera ptice sa vaše teritorije. Isto možete postići i običnom aluminijumskom folijom ili reflektujućim trakama.

Ako ste ljubitelj ljutog, golubovi nisu. Da biste ih se rešili pokušajte da zrnevlje pomešate sa biberom ili čilijem, pa im na taj način privucite pažnju. Kada probaju zrnevlje, zauvek će zaboraviti vašu terasu. 

Osim ljutog ukusa, golubovi se plaše vrana i sova. Probajte da nabavite neko strašilo u obliku vrane ili je jednostavno odštampajte i zalepite na tvrdu podlogu.

Ako ni ovo ne uspe, vreme je da pronađete sigurniji način da ih se rešite. 

Ovo su proverena sredstva koja će vam pomoći da ih se rešite tako da se više nikada ne vrate.

(Espreso)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".