Глумица Злата Петковић била је једна од најшармантнијих глумица у бившој Југославији, а прерана смрт стала јој је на пут бројним успесима.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Године 1971. је победила на избору за Мис Југославије, а неколико година касније јој је поверена улога Марије у филму и серији "Повратак отписаних".

Фото: Милутин Лабудовић

 

 

Годинама се борила са високим крвним притиском, а преминула је у 58. години живота, седам дана пошто је доживела модани удар. Злата је сахрањена 6. децембра 2012. године у Београду.

Сања Илић Балканика, Златим супруг, у једном од својих интервјуа је исткао да је његова љубав трајала деценијама, али да ипак никад није успео да јој каже колико је волео своју супругу.

Фото: В. Данилов

 

 

- За љубав са Златом кривац је једна дечја приредба. Љубав је трајала 30 година. Отишла је како је отишла… Није морало тако да деси… Нисам стигао ни да јој кажем колико је волим. Пала је само и отишла у болницу. Лекари су је држали у вештачкој коми, али јој није било спаса.

Фото: Милутин Лабудовић

 

 

- Након Златине смрти сам одлучио да наставим даље. И нашег сина Андреја је требало извести на прави пут. Моја подршка њему је била контролом, а не гурањем уз ветар. Мислим да имам два ожиљка на срцу. Несрећним случајем изгубио сам Петра Јовичића Трту, најбољег пријатеља и певача у заједничком бенду Сан, а много година касније и супругу Злату Петковић - казао је у једном од последњих интервјуа Сања Илић Балканика.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".