Košarkaši Denver Nagetsa predvođeni Nikolom Jokićem savladali su noćas na domaćem terenu ekipu NJu Orleans Pelikansa rezultatom 122:113.

Dvostruki MVP NBA lige odigrao je još jednu fenomenalnu partiju i zabeležio novi tripl-dabl učina. Jokić je meč protiv pelikana završio sa 26 postignutih koševa, 18 skokova i 15 asistencija.

Kao što smo i navikli, retrospektiva ove utakmice se uglavnom odnosi na sjajne poteze Somborca, ali jedan potez se posebno izdvojio. 

Na dvadesetak sekundi do poluvremena, Jokić je napravio fintu koja je izazvala nevericu kod navijača na tribinama. On je u svom stilu nadmudrio čak trojicu protivničkih igrača koji su bili oko njega, a potom i pogodio uz faul. Ovo je dovelo do erupcije oduševljenja na tribinama, ali i čuđenja kako mu je ovako nešto pošlo za rukom. 

Atraktivnim potezom Jokić je oduševio i komentatora koji nije krio svoju iznenađenost.

- Pogledajte dribling...O moj Bože! Košarkaška poezija! Ovaj momak je neverovatan - vikao je komentator. 

Pogledajte kako je to izgledalo:

Ovom pobedom, ekipa iz Kolorada upisala je 35. ovosezonski trijumf i tako je ostala na liderskoj poziciji Zapadne konferencije NBA lige, najviše zahvaljujući sjajnim partijama popularnog DŽokera. 

Jokić ove sezone stvarno igra fantastičnu košarku i prosečno beleži tripl-dabl učinak po meču. Somborac u proseku ima 25.1 poen, 11.1 skok i okruglo 10 asistencija. Ove sezone upisao je 16 tripl-dabl učinaka, ukupno 92 u karijeri.

NJegovu odličnu igru prepoznali su i navijači, te se nalazi u startnoj postavi na predstojećoj Ol star utakmici koja je na programu 19. februara.

Foto: Profimedia

 

Pored Jokića, u startnoj postavi Zapadne konferencije nalaze se i Stef Kari, Luka Dončić, Lebron DŽejms i Zion Vilijamson.

Jokiću će ovo biti već peto učešće na Ol star vikendu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš