Војска је саопштила да је нападнута борбена јединица у Фалангутуу, на северу земље у близини границе са Нигером и да је убијено 10 војника, два борца добровољачких снага и један цивил, преноси Ројтерс.

Регионали гувернер у одвојеном саопштењу је навео да су недуго након напада на војску, непознати наоружани мушкарци зауставили два транспортна возила у којима је било осам жена и 16 мушкараца, и да су жене и један мушкарац ослобођени.

Како је гувернер рекао, тела заробљених мушкараца, пронађена су недуго затим у близини села Лингекоро са видним ранама од ватреног оружја.

Најновија серија напада догађа се у време када се Буркина Фасо и суседне државе Мали и Нигер, боре против оружаних група повезаних са Ал Каидом и снагама Исламске државе које су окупирале територију на сушном и углавном руралном северу земље.

Влада Буркине Фасо не контролише више од трећине државе, а фрустрација унутар војске због безбедносне ситуације довела је до два државна удара прошле године и појачала политичку нестабилност.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".