Џозеф Остин Смит (30) настрадао је током лова у Канзасу када је пас згазио на окидач и случајно испалио смртоносни хитац у њега.

Полиција је саопштила да је у суботу у 9.47 сати добила позив да је Џозеф Остин Смит из Вичите упуцан у леђа у камионету у Геуда Спрингсу.

Шерифова канцеларија саопштила је да су полицијски службеници стигли у року од неколико минута и да су пронашли Смита на сувозачевом седишту камиона. Тада су покушали да га спасу, али Смит је на крају преминуо од задобијене прострелне ране, преноси ЦБС.

Пас, који припада власнику камиона, био је на задњем седишту камиона са ловачком опремом, укључујући и пушку, кад је згазио окидач, наводи полиција.

Фото: Н. Фифић

 

Није одмах било јасно да ли је још неко био у камиону у то време.

Како пишу амерички медији, ово није први пут да су животиње повезане са бизарним инциденатима са оружјем.

Подсећају да је током Дана захвалности 2022. године, ловац Озгур Геврекоглу (32) настрадао је када је стављао пса на задње седиште свог камиона. Псећа шапа је тада додирнула окидач напуњене сачмарице након чега је Геврекоглу погођен из непосредне близине.

Ловац на фазане у северно-централној Ајови случајно је рањен 2017. године кад је пас нагазио на окидач сачмарице и опалио пиштољ. Четири ловца су гањала дивљач уз помоћ два пса, али је у једном моменту један од њих оставио напуњену сачмарицу на земљу.

Фото: В. Данилов

 

Човека из Новог Мексика 2018. године упуцао је његов мешанац ротвајлера док је седео у свом камиону са пушком на задњем седишту. Шапа пса се закачила за окидач, а метак је прошао кроз возачево седиште и погодио човека у леђа.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".