Швеђанин Јонас вон Есен (31) освојио је милион круна (око 90.000 евра) у квизу Посткодмиљонäрен, који је у српској верзији познат као "Желите и да постанете милионер" и постао 14. особа која је победила у емисији која се емитује од 2005. године. Али сви причају о шали коју је извео током последњег питања.

Јонас је до финалног питања дошао, а да није искористио ниједан џокер, а затим је одучио да се мало забави пред телевизијским камерама. „Који је архитекта пројектирао Чандигар, главни град индијских држава Пунџаб и Хариана, који је изграђен 1950-их година?“ гласило је питање за милион круна.

Вон Ессен је неко време размишљао, а онда је затражио џокер зови пријатеља. С друге стране телефонске линије јавио се Давид, његов пријатељ с квизова. „Давиде, имаш ли нешто посебно испланирано за следећу суботу? Наиме, позвао бих те на једну малу забаву“, причао је Јонас.

Водитељ га је прво зачуђено гледао, а затим је почео да се смеје. Јонас је завршио позив током којег није ни прочитао питање, а онда је затражио џокер пола-пола. "Ово би могао бити ТВ фијаско столећа ако сад, након свега овога, погрешим" нашалио се и напокон понудио тачан одговор – Ле Корбизје.

У тренуцима док се двоумио и ишчекивао одговор водитеља, у налету неизвесности попео се на такмичарску столицу, што је изазвало општи шок међу присутнима. 

- Освојили сте милион - изјавио је водитељ квиза, а публика у студију почела је да му аплаудира. Јонас вон Есен касније је за Афтонбладет рекао како позив пријатељу није био планиран и да би "било апсурдно" да је био у криву везано за одговор.

- Кад сам видео питање, био сам прилично сигуран да знам тачан одговор. Седео сам тамо и размишљао шта да урадим, а онда ми је синуло да бих могао мало да се забавим. А шта би се догодило да сам збиља жртвовао милион због те забаве? Па и то би било нешто историјски, историјски лоше само по себи, али ипак историјски - изјавио је.

Након што му је водитељ потврдио тачно питање и честитао на освојеној суми, такмичара је ухватила невиђена еуфорија од среће. Са осмехом на лицу скакао је по студију и махао рукама.

Открио је и шта планира да уради с новцем. - Купићу нове шарене чарапе јер их већ имам превише с рупама. Такође ћу више моћи да се посветим ономе у чему уживам, подучаваћу технологију памћења, снимати више видео снимака на Јутјубу и тако даље - закључио је.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".