Протођакон Владимир Јарамаз (43) погинуо је јуче у саобраћајној несрећи на магистралном путу Никшић-Подгорица, саопштила је Митрополија црногорско-приморска.

Полиција је навела да су ватрогасци морали да помогну како би извукли Никшићанина који је погинуо на лицу места. Црногорски медији су јавили да је Јарамаз био у аутомобилу са супругом и двоје деце, који су превезени у никшићку Општу болницу.

Из Болнице у Никшићу су навели да седмогодишње дете има лаке повреде, а да дванаестогодишњакиња има повреде главе и да је упућена у Клинички центар, преносе "Независне".

Отац Владимир Јарамаз је у време литија био појац блаженопочившем митрополиту Амфилохију.

Фото: hramvaskrsenja.me

 

 

Када је црногорска полиција 2020. године привела Амфилохија и још 10 свештеника на саслушање због служења литургије у цркви у подгоричком насељу Златица у време пандемије корона вируса, међу саслушанима је био и трагично настрадали Јарамаз.

Отац Владимир је у чин ђакона рукоположен 6. јануара 2010. године, а чином протођакона одликован је 21. фебруара 2015. године.

Иза себе је оставио супругу Милицу и ћерке Ангелину и Дивну.

Породица ће саучешће примати у суботу 21. јануара у Храму Светих апостола Петра и Павла у Никшићком гробљу од 10 до 16 часова. У недељу 22. јануара у осам часова биће служена литургија за упокојене. Саучешће ће породица примати до 13.30 часова, када ће поворка кренути ка Саборној цркви Светог Василија Острошког.

Сахрана протођакона Владимира Јарамаза обавиће се у недељу, 22. јануара, на градском гробљу у Никшићу, после опела у Саборној цркви Светог Василија Острошког, у 14 часова.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".