Protođakon Vladimir Jaramaz (43) poginuo je juče u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Policija je navela da su vatrogasci morali da pomognu kako bi izvukli Nikšićanina koji je poginuo na licu mesta. Crnogorski mediji su javili da je Jaramaz bio u automobilu sa suprugom i dvoje dece, koji su prevezeni u nikšićku Opštu bolnicu.

Iz Bolnice u Nikšiću su naveli da sedmogodišnje dete ima lake povrede, a da dvanaestogodišnjakinja ima povrede glave i da je upućena u Klinički centar, prenose "Nezavisne".

Otac Vladimir Jaramaz je u vreme litija bio pojac blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju.

Foto: hramvaskrsenja.me

 

 

Kada je crnogorska policija 2020. godine privela Amfilohija i još 10 sveštenika na saslušanje zbog služenja liturgije u crkvi u podgoričkom naselju Zlatica u vreme pandemije korona virusa, među saslušanima je bio i tragično nastradali Jaramaz.

Otac Vladimir je u čin đakona rukopoložen 6. januara 2010. godine, a činom protođakona odlikovan je 21. februara 2015. godine.

Iza sebe je ostavio suprugu Milicu i ćerke Angelinu i Divnu.

Porodica će saučešće primati u subotu 21. januara u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Nikšićkom groblju od 10 do 16 časova. U nedelju 22. januara u osam časova biće služena liturgija za upokojene. Saučešće će porodica primati do 13.30 časova, kada će povorka krenuti ka Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog.

Sahrana protođakona Vladimira Jaramaza obaviće se u nedelju, 22. januara, na gradskom groblju u Nikšiću, posle opela u Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog, u 14 časova.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".