Глумац Павле Вуисић спада у највеће бардове југословенске кинематографије, познат улогама у филмовима "Камионџије", "Шешир професора Косте Вујића", "Отписани", "Сећаш ли се Доли Бел", "Ко то тамо пева" и многим другима којима се публика увек радо враћа.

Осим по глумачком таленту, Павле Вуисић је познат по специфичном, пргавом темпераменту,а људи који су га знали, сматрали су да није баш "лак човек".

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

За његово име се везују бројне анегдоте, а један међу њима је и о сусрету са председником СФРЈ Јосипом Брозом Титом. 

Њихов први сусрет се десио 1969. године у Београду, неколико месеци пре премијере филма "Битка на Неретви".

На Белом двору је одржана пројекција филма "само за маршала".

Све је било замишљено тако да Тито упозна комплетну екипу која је радила на филму, па су сви, од шминкера до глумачке поставе били позвани да присуствују овој пројекцији.

Међу глумцима се налазио и Павле Вуисић, који је играо шофера Јордана. 

Два униформисана официра су покупила глумца са његовог сплава на Сави и одвели га на Бели двор, где су га сачекале девојке које су имале задатак да Павла одведу у гардеробу и дају му свечано одело које је требало да носи за пријем код Тита. 

Фото: Јутјуб принтскрин/Podcast Jugoslavija -1

 

 

Међутим, иако је глумац на Бели двор стигао у бермудама, раскопчаној пругастој кошуљи и папучама избледелим од песма, Павле Вуисић није намеравао да се пресвуче,па чак ни због маршала.

– Ја не морам ништа! Можда ви да га пробате, а да се ја вратим на Аду – кажу да је викао док су се пробијали до гардеробе.

Галаму која је настала је чуо и сам Тито, који је заобишао своју пратњу и отишао до гардеробе.

Када је ушао, сви су ућутали. 

– Друже, јесу ли ваши шофери носили одела и кравате у рату? Терају ме да ово обучем, а сви знају да сам ја у филму шофер Јордан – рекао је Павле Вуисић.

Фото: Профимедиа

 

 

Ова констатација је Тита насмејала, па је како круже приче, пришао и загрлио глумца и одвео га у малу просторију, у којој нико не зна шта се тачно десило.

Само се зна да је у једном тренутку конобар унео виски, а пројекција је каснила. 

Глумац никада касније није причао шта се догодило тог дана, а ово је био званично његов једини сусрет са Јосипом Брозом Титом.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".