Glumac Pavle Vuisić spada u najveće bardove jugoslovenske kinematografije, poznat ulogama u filmovima "Kamiondžije", "Šešir profesora Koste Vujića", "Otpisani", "Sećaš li se Doli Bel", "Ko to tamo peva" i mnogim drugima kojima se publika uvek rado vraća.

Osim po glumačkom talentu, Pavle Vuisić je poznat po specifičnom, prgavom temperamentu,a ljudi koji su ga znali, smatrali su da nije baš "lak čovek".

Foto: reprint TV Novosti

 

 

Za njegovo ime se vezuju brojne anegdote, a jedan među njima je i o susretu sa predsednikom SFRJ Josipom Brozom Titom. 

NJihov prvi susret se desio 1969. godine u Beogradu, nekoliko meseci pre premijere filma "Bitka na Neretvi".

Na Belom dvoru je održana projekcija filma "samo za maršala".

Sve je bilo zamišljeno tako da Tito upozna kompletnu ekipu koja je radila na filmu, pa su svi, od šminkera do glumačke postave bili pozvani da prisustvuju ovoj projekciji.

Među glumcima se nalazio i Pavle Vuisić, koji je igrao šofera Jordana. 

Dva uniformisana oficira su pokupila glumca sa njegovog splava na Savi i odveli ga na Beli dvor, gde su ga sačekale devojke koje su imale zadatak da Pavla odvedu u garderobu i daju mu svečano odelo koje je trebalo da nosi za prijem kod Tita. 

Foto: Jutjub printskrin/Podcast Jugoslavija -1

 

 

Međutim, iako je glumac na Beli dvor stigao u bermudama, raskopčanoj prugastoj košulji i papučama izbledelim od pesma, Pavle Vuisić nije nameravao da se presvuče,pa čak ni zbog maršala.

– Ja ne moram ništa! Možda vi da ga probate, a da se ja vratim na Adu – kažu da je vikao dok su se probijali do garderobe.

Galamu koja je nastala je čuo i sam Tito, koji je zaobišao svoju pratnju i otišao do garderobe.

Kada je ušao, svi su ućutali. 

– Druže, jesu li vaši šoferi nosili odela i kravate u ratu? Teraju me da ovo obučem, a svi znaju da sam ja u filmu šofer Jordan – rekao je Pavle Vuisić.

Foto: Profimedia

 

 

Ova konstatacija je Tita nasmejala, pa je kako kruže priče, prišao i zagrlio glumca i odveo ga u malu prostoriju, u kojoj niko ne zna šta se tačno desilo.

Samo se zna da je u jednom trenutku konobar uneo viski, a projekcija je kasnila. 

Glumac nikada kasnije nije pričao šta se dogodilo tog dana, a ovo je bio zvanično njegov jedini susret sa Josipom Brozom Titom.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".