Последњу поруку од своје ћерке Ане Волш, Миланка Љубичић примила је 26. децембра у поподневним сатима, пет дана пре нестанка. Само једно "ок". Пет дана касније, 31. децембра, минут пре поноћи, Ана је мајку и позвала последњи пут. У потресној исповести за "Блиц", Миланка прича да не може себи да опрости што се тада није јавила...

Миланка Љубичић отворила нам је данас врата свог дома и у својој најпотреснијој исповести до сада, кроз сузе нам испричала како су текли последњи разговори са њеном ћерком Аном којој се сваки траг губи у новогодишњој ноћи у месту Кохасет у Масачусетсу. Она нам је показала и преписке које је размењивала са ћерком преко "Вибера", а у којима је Ана најпре замолила да што пре дође у Вашингтон.

”Блиц” преноси целокупну преписку коју су Ана и Миланка размењивале од 25. па све до 31. децембра када је забележен и последњи позив.

25. децембар (Ана шаље мајци поруку у 19.18 сати)
Ана: "Ћао мама.

Је л' би могла сутра да дођеш за Вашингтон"

Миланка: "Како то мислиш и зашто ми то сада кажеш. Требало је који дан раније рећи."
Из следеће поруке Ане Волш се одмах могло наслутити да нешто озбиљно није у реду у њеном браку будући да је одмах прешла на ствар.

Ана: "Брајан и ја се не слажемо"

Миланка: "Око чега"

Ана: "Деце"

Миланка: "Можда могу за 7 дана. Морам и лекове да узмем. Поготово инсулине. Не знам колико бих остала. У марту имам васкуларног хирурга."

Ана: "Сутра. Плиз. На два месеца"

Миланка: "У колико сати је сутра лет"

Ана: "У 7х. Или 13:30х"

Миланка: "Да ли ћу стићи за 13:30; Да ли може прекосутра у 13:30; Одговарало би ми највише за 7 дана; За мене је ово сувише кратко време"

Ана: "Ок"

Миланка: "Шта значи ок"

Ана: "Ок следеће недеље"

Миланка је потом послала неколико узастопних порука ћерки како би одредиле тачан датум њеног доласка у Вашингтон.

Миланка: "Следеће недеље путујем. Је ли то то значи? То значи који датум отприлике? Да се организујем; Следећа је већ сутра; Је ли то то или она следећа; Тј. после 01.01.2023. Највише да бих се спремила како треба око 07.01. би одговарало; Није мени проблем да се спакујем, него лекови и доктори за све то. Ја сам хроничар по многим питањима; Мислим да разумеш све ово, а не да ја нешто нећу. Далеко било; Тешка ситуација."

Ана је затим позвала мајку преко видео-позива и тај разговор трајао је 16 секунди, да би Миланка два минута касније узвратила позив. Тада су разговарале 13 минута.

Сат времена касније, Миланка је питала ћерку за апарат за притисак, па се претпоставља да су у тих 13 минута разрешиле и коначан датум доласка иако нам Миланка није прецизирала како је текао тај разговор.

Миланка: "Да ли ти је апарат за мерење притиска у Вашингтону да не носим одавде?"

Ана је мајци одгворила тек након 3 и нешто сата, односно већ 26. децембра.

26. децембар (Ана одговара у 1.43 сата ујутро)

Ана: "Јесте."

Миланка се тек тог јутра, у 8.53 сати поново јавила ћерки.

Миланка: "Да ли треба за путовање ПЦР тест на корону, и маске?

Ја у марту имам контролу код васкуларног. Није одређен датум. Може бити и у другој половини марта, само ако има термина. Он ради амбуланту уторком. Тада морам бити овде. За путовање волим да идем преко Истамбула. Мало сам се навикла.

Вероватно носим мали кофер.

Можда може и преко Њујорка, али не знам колико је далеко од Вашингтона да би дошла колима по мене.

Одгвори ми молим те на ова питања?"

Ана поново неколико сати није одговара мајци на поруке, те се коначно огласила, али у другачијем тону.

Ана: "Не треба

Ок

Можда неће требати да долазиш"

Миланка: "Како сада то. Шта је сада?

У сваком случају вама хвала!"

Ана: "Правимо план.

Вероватно за фебруар"

Миланка: "Ја одустајем од свега тога. Не могу долазити. Касно ми је."

Ана је затим у 17.14 послала, испоставиће се, последњу поруку мајци.

Ана: "Ок"

Након овога Ана и Миланка наредних пет дана нису размењивале ни поруке ни позове преко "Вибера", а последњи позив Ана је упутила мајци само минут пре поноћи у новогодишњој ноћи.

- Мучи ме и прогања што нисам одмах отишла. Можда се ништа од овога не би десило - каже Миланка која тек сада постаје свесна да ћерку можда више никад неће видети.

5. јануар (Миланка безуспешно покушава да ступи у контакт с ћерком)
Не слутећи шта се дешава преко океана, Миланка је ћерки 1. ујутро честитала Нову годину.

Миланка: "Срећна вам Нова 2023. и божићни празници! Поздрав!"

Пет дана касније, забринута Миланка поново је писала ћерки.

Миланка: "Ана, где си сине? Није ми добро

Што ми се не јавиш на поруку"

И сутрадан је покушала да ступи у контакт са ћерком, последњи пут.

Миланка: "Где си?"

Миланка је рекла за Блиц и да је Ана из Београда у Америку отишла 7. децембра јер је њеном најмлађем детету био рођендан десетак дана касније.

Целој причи застрашујућу ноту даје чињеница да је Анин супруг Брајан Волш већ 27. децембра, само дан након што је Ана разменила последњу поруку са мајком, почео да на "Гуглу" претражује: Која је најбоља држава за развод за мушкарце?

Све наведено наговештава да је брак Ане и Брајана био у великој кризи иза чега се можда крије и мотив убиства.

Подсетимо, Ани Волш се изгубио сваки траг у ноћи између 31. децембра и 1. јануара. Њен супруг Брајан Волш пријавио је њен нестанак тек три дана касније. Истрагом је утврђено да је он опструисао истрагу, а у подруму куће пронађени су трагови крви и крвав нож. Такође, на сметлишту су пронађене крваве крпе и тепих, те америчка полиција сумња на најстрашнији сценарио. Брајан Волш се налази у истражном затвору, где чека епилог истраге, а у међувремену је оптужен и за Анино убиство.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".