На територији града Прокупља, проглашена је ванредна ситуација због обилних падавина и повећаног водостаја реке Топлице.

Ово је одлучено на ванредној седници Градског штаба за ванредне ситуације Прокупља, одржаној синоћ у 21.00 час, а на основу извештаја стручно-оперативног тима за одбрану од поплава и обиласка терена, јер ниво реке Топлице расте из сата у сат, саопштено је на званичном сајту Града Прокупља.

Командант Градског штаба за ванредне ситуације и градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић рекао је јуче да је водостај Топлице у извештајној станици Пепељевац у 20.00 часова износио 332 центиметара и додао да се стање на реци Топлици прати из минута у минут. 

Према његовим речима све надлежне службе су на терену како би се спречило угрожавање људи и материјалних добара.

Ванредна ситуација је проглашена и у Куршумлији због наглог пораста нивоа реке Топлице и угрожености неколико насеља и водозахвата, преноси РТС.

Најтеже је у насељу Микуљана где је поплављено десетак кућа и водоводни резервоари одакле се Куршумлија снабдева водом.

На терену су службе Јавног комуналног предузећа и припадници Сектора за ванредне ситуације који су притекли у помоћ угроженим домаћинствима.

Претходно је ванредна одбрана од поплава проглашена на Водним јединицама "Лим-Пријепоље", "Ибар – Краљево, Нови Пазар", "Дрина Лозница", "Западна Морава – Крушевац", "Западна Морава – Чачак".
 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".