Изливањем воде поплавлјено је више домаћинстава у селима Житковац, Жеровница, Јагњеница у општинама Звечан и Зубин Поток, а због изливања Ибра најкритичније је јуче било у населју Бошњачка махала у северном делу Косовске Митровице.

У саопштењу општинског штаба у Митровици наводи се да је 120 породица евакуисано из 11 стамбених зграда. Више од 30 лјуди привремено је смештено у Студентском дому у Косовској Митровици, пренела је РТС.

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић саопштио је синоћ да водостај Ибра расте из минута у минут, а велики број зграда и кућа у населју Бошњачка махала у близини источног моста је поплавлјен.
Додао је да ватрогасне екипе и Привремени орган општине Косовска Митровица помажу свим становницима у Бошњачкој махали, било да су Срби, Албанци или Роми.

"Ситуација јесте озбилјна и изискује солидарност и јединство и сада морамо да покажемо да бринемо једни о другима. Нажалост, угрожене су стамбене зграде општине Косовска Митровица, као и читавог округа", рекао је Спирић.
У селима Житковац и Жеровница пао је један од електричних стубова тако да су жителји без струје.

На локалним и магистралним путевима на северу појавили су се одрони, па  је током поподнева био непроходан пут Косовска Митровица – Зубин Поток, а отежано је било кретање на путу Митровица–Лепосавић.

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".