Окружни тужилац Мајкл Мориси није желео да открије шта је довело до оптужнице за убиство, али је у видео саопштењу навео да је продужена истрага омогућила полицији да добије налог за хапшење, којим се Волш оптужује за убиство своје супруге, преноси Глас Америке.

Мориси је додао да ће Волш бити пребачен у окружни суд Квинси, где ће бити прочитана оптужница и да ће додатни детаљи из истраге и докази који подупиру оптужницу "вероватно" бити изнети том приликом.

Ана Волш нестала је 1. јануара рано ујутру када је требало да оде на бостонски аеродром Логан и одатле отпутује у Вашингтон због посла.

Њен нестанак пријавио је супруг Брајан Волш три дана касније.

Он је у понедељак прошле недеље ухапшен због основане сумње да је лагао истражитеље и одређена му је кауција од пола милиона долара, а негирао је кривицу.

Поједини амерички медији пренели су да је Брајан Волш на интернету претраживао ''како се решити тела жене од 52 килограма''.

Из тужилаштва је саопштено да је у породичној кући Волшових, у подруму, пронађен нож и крваве мрље.

Објављено је и да су надзорне камере у продавници ''Хоум дипо'' показале да је Брајан Волш 2. јануара купио траке, селотејп и средства за чишћење у вредности од 450 долара.

Брајан је већ у затвору пошто је 8. јануара оптужен да је обмануо полицију у истрази, дајући исказ о свом кретању у данима после Аниног нестанка. 
 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".