- Након што је дечак оперисан у Пироту, где је одмах одрађена хируршка интервенција на јетри, а потом му је у Нишу одстањен хематом са мозга, али и урађена дренажа крви изу плућа, која су се напунила крвљу услед пуцања плућне марамице, морао је да буде пребачен у Београд. На контролном скенеру у УКЦ Ниш испоставило се да је метак закачио и грудну аорту и ту је почела нова драма, одмах је у ноћи између понедељка и уторка пребачен у Ургентни центар у Београду, где је хитно договорено да тим стручњака са Клинике за васкуларну хирургију УКЦ Србије хитно изведе тзв. ТЕВАР процедуру, што подразумева уграђивање ендоваскуларног стента у грудну аорту јер је дете било животно угрожено - каже наш извор и додаје да се та процедура у читавој Србији једино ради на Клиници за васкуларну хириргију УКЦ Србије.

Операција је прошла у реду, а два дана после ње дечак је почео и да прича, што до тада није могао највероватније због стреса који је преживео.

- Не прича о несрећи, али зна како се зове и све податке о себи, тако да је ту све у реду. У овој несрећи и спасавању живота детета које је имало бројне тешке повреде пресудио је одличан и тимски рад почев од пиротске болнице, где му је хируршки санирано крварење у јетри, преко УКЦ Ниш где су оперисали хематом на мозгу, а средили и плућа, па до УКЦС где је сређена аорта - прича наш извор.

Подсетимо, несрећа се догодила у недељу током лова у атару села Власи недалеко од Пирота, а дечак је имао прострелну рану у пределу бутине, повреде грудног коша, стомака и главе.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".