- Nakon što je dečak operisan u Pirotu, gde je odmah odrađena hirurška intervencija na jetri, a potom mu je u Nišu odstanjen hematom sa mozga, ali i urađena drenaža krvi izu pluća, koja su se napunila krvlju usled pucanja plućne maramice, morao je da bude prebačen u Beograd. Na kontrolnom skeneru u UKC Niš ispostavilo se da je metak zakačio i grudnu aortu i tu je počela nova drama, odmah je u noći između ponedeljka i utorka prebačen u Urgentni centar u Beogradu, gde je hitno dogovoreno da tim stručnjaka sa Klinike za vaskularnu hirurgiju UKC Srbije hitno izvede tzv. TEVAR proceduru, što podrazumeva ugrađivanje endovaskularnog stenta u grudnu aortu jer je dete bilo životno ugroženo - kaže naš izvor i dodaje da se ta procedura u čitavoj Srbiji jedino radi na Klinici za vaskularnu hirirgiju UKC Srbije.

Operacija je prošla u redu, a dva dana posle nje dečak je počeo i da priča, što do tada nije mogao najverovatnije zbog stresa koji je preživeo.

- Ne priča o nesreći, ali zna kako se zove i sve podatke o sebi, tako da je tu sve u redu. U ovoj nesreći i spasavanju života deteta koje je imalo brojne teške povrede presudio je odličan i timski rad počev od pirotske bolnice, gde mu je hirurški sanirano krvarenje u jetri, preko UKC Niš gde su operisali hematom na mozgu, a sredili i pluća, pa do UKCS gde je sređena aorta - priča naš izvor.

Podsetimo, nesreća se dogodila u nedelju tokom lova u ataru sela Vlasi nedaleko od Pirota, a dečak je imao prostrelnu ranu u predelu butine, povrede grudnog koša, stomaka i glave.

(Kurir)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".