Čuveni violinista Stefan Milenković već par godina živi u Srbiji, tačnije u Novom Sadu, iz kojeg putuje na koncertne turneje.

Povratak u Srbiju, nakon pune dve decenije života i rada u Americi, postao je izvestan kada je shvatio da će u 43. godini dobiti naslednika sa suprugom Goricom Grozdanić.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

 

Stefan i Gorica su svoju vezu otpočeli davne 2010. godine, a ljubav su krunisali brakom četiri godine kasnije.

Gorica Grozdanić, sada Milenković, takođe je muzičarka, tačnije gitaristkinja, koja je diplomirala na Univerzitetu u Ilinoisu u Čikagu i ne voli mnogo da se ističe u javnosti.

Kako profesionalno bavljenje muzikom iziskuje velika odricanja, višečasovna vežbanja i odsustva od kuće zbog koncertnih aktivnosti, srpski violinista je srećan što se i njegova žena Gordana bavi muzikom, te razume kako sve to funkcioniše.

- Imam sreću da Gorica potpuno razume moj režim i neobičan ritam života, i ne samo što ga podržava već mi i angažovano pomaže u mnogim aspektima koji su deo aktivne karijere u muzičkom svetu danas. Sveukupno, računajući vezu i brak, zajedno smo skoro osam godina. Vreme provedeno s Goricom mogu da opišem kao divnih osam godina zajedničkog života - rekao je Stefan Milenković 2018. za "Gloriju" i dodao:

- Pošto najviše vežbam kod kuće, onda je Gorica, htela to ili ne, konstanto izložena mom sviranju. Kada ste profesionalni muzičar i kada je muzika deo svakog vašeg dana, onda ona postaje sastavni deo života i prosto je stalno u vazduhu.

Podsetimo, Stefan i Gorica su 2020. godine postali roditelji dečaka Nikole, a kako je i violinista jednom prilikom rekao, sve se dogodilo u pravom trenutku.

- Desilo se u pravo vreme. Svaki period života ima svoje ciljeve i intenzitet. Do pre nekoliko godina bio sam koncentisan na rad, koncerte, putovanja i predavanja. To je intenzivan životni stil koji nije kompatibilan sa porodičnim, koji podrazumeva da ste u jednom mestu i da imate vremena da se posvetite porodici - govorio je on.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".