Први пут је пред камере изашла у сарадњи са продуцентом Савом Јовановићем, са којим је уско сарађивала док се бавила манекенством и снимила пилот за емисију "Музичка топ листа".

Јовановић ју је охрабрио да конкурише за лице на спортској телевизији Спорт клуб на којој је радила од 2011. до 2014. године, када је прешла на Радио-телевизију Србије (РТС).

Како је прве телевизијске кораке направила на телевизији Спорт Клуб, од 2011. године радила је као уредник и водитељ емисије о спортским актуелностима која се емитовала уживо сваког дана.

Фото: Јутјуб принтскрин/K1 Televizija

 

Године 2014. добија позив од Николе Миркова, В. Д. Директора Радио телевизије Србије, прихвата пословну понуду и постаје део Забавног програма РТС-а.

У оквиру Забавног програма бива ангажована и у Спортској и у Забавној редакцији. Најпре, у емисијама Спортски дневник, а потом и Недељно поподне. Данас је искључиво везана за забавни програм РТС-а.

Фото: Принтскрин РТС

 

На РТС-у тренутно води квиз Ја волим Србију и емисију Луда ноћ. Водила је Јутарњи програм од 2016. године па све до краја 2019 године. 2018, 2019. и 2020. је била међу водитељима Беовизије, српског избора за представника на Песми Евровизије.

Драгана Косјерина је рођена 1987. године у Сарајеву, одакле се са пет година преселила у Београд. Прво се бавила манекенством, своју каријеру је започела у 17. години. Након низа успеха, 2004. је освојила титулу Miss Teen и била је један од топ модела агенције Моделс.

Желела је да буде стоматолог и иако је завршила Зуботехничку школу као одличан ђак, одлучује да упише психологију на Филозофском факултету, међутим у томе не успева, па се уписује на Факултет за културу и медије, на којем успешно дипломира, а потом завршава мастер академске студије при УНЕСЦО катедри за културну политику и менаџмент при Универзитету уметности у Београду.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".