Било је свечано, а Брајан је припремио и посебан оброк..., испричао је мушкарац који је с Волшовима - Брајаном и несталом Аном, дочекао Нову годину у њиховој кући.

Реч је о мушкарцу по имену Џем Мутлу који је према хронологији догађаја био један од последњих људи који су Београђанку Ану видели живу пре него што је нестала.

Иако је Ану упознао преко Брајана, он је за америчку ТВ мрежу Си-Би-Ес (ЦБС) рекао да је и с њом изградио чврсто пријатељство јер је жена која је увек ту за друге... У том тренутку заплакао је у програму.

Шта је испричао гост

Он је у потпуној неверици јер се ништа не зна - ни како је Ана нестала и шта се заправо догодило јер је те вечери у кући између њих изгледало све у реду, сви су били расположени и весели.

- Сви заједно смо се веселили, славили, играли са децом... а потом се загрлили и наздравили, све оно што радите за Нову годину. Није било назнака неких проблема, само прослава - рекао је Мутлу за ЦБС.

Шта му је било сумњиво

Мутлу је кроз сузе у ТВ програму рекао да је у шоку и неверици и да му је одмах било сумњиво кад је Брајан рекао да је Ана нестала после чега је позвао локалну полицију у Кохеси.

Он је додао да су Ана и Брајан живели у одвојеним кућама. - Путовала је стално. Није виђала децу онолико често колико би желела, волела је све, дефинитивно је јако волела своју децу.

Џем Мутлу каже да је из њихове куће, после славља, отишао у 1.30 после поноћи.

- Седела је поред мене на барској столици за острвом у кухињи. Апсолутно није било назнака да ће се те ноћи догодити било каква трагедија, нестанак или било шта друго - рекао је Мутлу.

Шта је полицији испричао Брајан

Претходно је Брајан рекао истражитељима да су он и Ана угостили заједничког пријатеља Џема на вечери. Он је стигао око 20:30. и отишао "око 1 или 1.30 ујутру". Брајан је рекао да су он и Ана легли ​​у кревет "убрзо" након што је Џем отишао и додао да му је супруга рекла да има "хитну ситуацију на послу" и да што пре мора у Вашингтон. Пошто живе у изњамљеној кући јер је њихова изгорела, Брајан је звао и станодавца да га пита да ли је видео Ану и има ли надзорне камере.

 

Волш је полицији рекао да је своју жену последњи пут видео у њиховој кући у Кохасету рано 1. јануара када је таксијем кренула на аеродром да би одлетела у Вашингтон на посао. Такође је рекао властима да је 1. јануара отишао у продавницу, 55 километара вожње од Кохасета, а следећег дана одвео своје дете по сладолед.

Полицијска истрага, међутим, открила је да није било вожње Убером или Лифтом на Нову годину и да Ана Волш није стигла на лет или у Вашингтон, а њен мобилни телефон је лоциран у њеној кући касније током дана.

Истражитељи су затим прегледали снимак видео надзора из продавнице где је Волш наводно отишао 1. јануара, међутим, нису га приметили иако је такве тврдње изнео под заклетвом. На снимку из друге продавнице види се да је 2. јануара купио за 450 долара средстава за чишћење, крпе, канту и цераде.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".