Ubica Ali Kašim, mladić stariji tri godine, poreklom iz Maroka, priznao je zločin i otkrio da se on dogodio zbog devojke u koju su obojica bili zaljubljeni.

Italijanski mediji pisali su da je Robert zadavljen, a brzo je identifikovan osumnjičeni, koji je u pritvoru.

Ubijeni mladić, koji je sa roditeljima i bratom živeo godinama u Italiji, devetnaestogodišnju devojku upoznao je samo nekoliko dana ranije, za Novu Godinu. Kobne večeri, krenuo je kod nje, ali mu se tada izgubio svaki trag i porodica je policiji prijavila njegov nestanak.

Telo je pronađeno u podrumu hostela u kom je devojka bila smeštena. Pronađeni su i tragovi krvi u zgradi, a istražitelji su proveravali da li je Robert najpre odvučen u automobil i pretučen ili je odmah odvučen u podrum zgrade i zadavljen.

Sumnja se da je Ali Kašim, inače bivši dečko devojke, napravio zasedu Robertu, jer je kobne večeri pre njega došao u devojčin stan. Navodno je znao da on treba da stigne i sačekao ga je na uzlazu u zgradu.

"Ona je moja"

Prijatelji ubijenog Roberta su otkrili i da su mu savetovali da se ne viđa sa njom, jer ga je Ali Kašim već jednom ranije ošamario. Navodno, ubica je sa devojkom živeo dve godine u Nemačkoj, a kada su se za praznike vratili u Italiju, ona ga je ostavila.

"Daj Bože da dobije doživotni zatvor"

Daniela Trajković, sestra ubijenog Roberta je na društvenim mrežama objavila fotografiju ubice i pored napisala potresnu poruku.

"Ovo je ubica mog Bobija, ubiše našeg najmlađeg brata. Daj Bože da dobije doživotni zatvor", napisala je Daniela.

Čim je Robert ušao u zgradu, s leđa ga je napao Ali Kašim, koji je znao da Robert stiže. Odvukao ga je u podrum, gde ga je zadavio omčom oko vrata. Dok ga je davio, kako su pisali italijanski mediji, vikao je "Ona je moja".

Uhapšeni Marokanac je na saslušanju priznao zločin, ali je rekao da mu namera nije bila da ubije Roberta već samo da ga uplaši.

Majka uhapšenog Marokanca za Corriere della Sera izjavila je da su se Robert i Ali poznavali i družili.

- Bio nam je kao sin, ne mogu da razumem. Žao mi je dečaka i njegove porodice. Ali i Robert su bili dobri prijatelji, ali se sve pretvorilo u rivalstvo i zaslepljujuću ljubomoru zbog devojke u koju su obojica bili zaljubljeni - izjavila je majka ubice.

Prema rečima članova porodice, devojka koju je Robert upoznao Italijanka je i dve godine je živela u Nemačkoj, a potom se vratila.

- Mogu samo da kažem da je Robert bio dobro dete, nikada nije imao problem sa zakonom i cilj mu je bio da pošteno radi u Italiji. Nije zaslužio ovo što se dogodilo. Ne želimo osvetu, već samo pravdu - rekla je za italijanske medije očajna majka ubijenog tinejdžera Roberta.

Crni flor na Fejsbuku

Familija ubijenog mladića tragičan gubitak obeležila je specifičnom fotografijom, koju je objavila kao naslovnu na svojim profilima na Fejsbuku. NJegovi roditelji, braća i sestra, kao i prijatelji, stavili su crni flor kojim su izrazili tugu koju osećaju zbog nenadoknadivog gubitka.

- Kada sam saznao šta se dogodilo, odmah sam rekao da je bolje da se prijavi karabinjerima da ga ne bih udavio svojim rukama. Sinu sam već rekao da ne izlazi sa tom devojkom, jer sam shvatio da je njen bivši dečko opasan. Moj sin je žrtva zasede, onaj koji ga je ubio, znao je da dolazi - rekao je Robertov otac Petar Trajković za italijanske medije.

On je naveo i da su oni siromašna porodica, da je Robertova majka ostala bez posla i da nemaju novca ni za sahranu i da će uputiti molbu opštini Trst da im pomogne. Brat ubijenog Roberta, Kristijan, rekao je da su doživeli bol koji ne može rečima da se opiše.

- Moj brat je nestao u petak. Nije se javljao na telefon. Preko društvenih mreža i lokalnih medija smo podelili apel i molili za pomoć da ga pronađemo, dogodilo se to što se dogodilo. Nije samo Ali Kašim ubica, ima ih više. Sve je to bilo organizovano - rekao je Kristijan Trajković.

Dodao je i da misli da su i drugi ljudi umešani u ubistvo i da institucije moraju temeljno da istraže stvar, "moraju da se probude".

(24sata)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".