Добро је познато да је он многим естрадним звездама помогао у каријери представљајући их широј публици у својим емисијама, међутим, у једном тренутку током деведесетих година прошлог века, Минимакс је "заратио" са естрадом, а међу њима је био и Калезић.

Због његовог коментара да се народњаци не оглашавају о друштвеним проблемима, то јест, о протестима студената против тадашњег режима, зато што су богати и лепо живе, те им до промена није ни стало, естрадни уметници бурно су реаговали. 

У целости преносимо тадашњу изјаву преминулог певача Зорана Калезића:

Фото: Архива ТВ Новости

 

"Издржавали смо га"

- Годинама Минимакс живи на грбачи нас певача. Ми смо га издржавали! Не можемо да дозволимо да тај самозвани велики хумориста блати нашу професију! Кога он заступа? У чије име говори? Шта је он, светац који је са неба сишао на земљу, да би нама делио пацке? Док смо ми одрађивали на хиљаде хуманитарних концерата и помагали да се бар неке рупе у друштву закрпе, шта је он радио? Продавао се, менаџерисао, мувао и згртао паре! и то све причајући отрцане вицеве какве би могла и моја баба да исприча. Иживљавао се на нама и потурао на естраду којекакве неморалне типове. А сад пљује по нама и скупља некакве поене дичећи се тиме што помаже жени да лупа у шерпе! - бесан је Зоран Калезић, председник Удружења.

Фото: Анђела Стевановић

 

Није само што је Мића причао шта не треба, односно оно што се некима не свиђа, него су његове речи, изгледа, повукле читав ланац непријатности које нашим љубимцима загорчавају животе. Није им баш пријатно када их неко позове телефоном и пита: "Како вас није срамота?" А таквих позива, зачињених често и увредама, све је више. Још је горе када стакла на аутомобилима нађу разбијена...

Све у свему, на поменутом састанку пљуштали су "комплименти" упућени некад вољеном Мићи. Од тога да је "цео живот јајарио", "да себи никад ни гаће није купио", до тога да је он "највећи произвођач кича на естради јер се само уз његову помоћ, за дебеле паре, могло направити име." Рекао је Калезић Минимаксу и у лице, тачније, у телефонском разговору шта мисли о њему и његовим речима и чврсто му обећао да ће му вратити мило за драго кад-тад.

Фото А.С.

 

- Нити сам кукавица, нити ме је страх да кажем шта мислим. Међутим, приватна је ствар свакога од нас да ли је уз студенте или није. Ако би нас студенти позвали у студентски дом, ми бисмо им радо певали, као што смо чинили много пута до сада. Али, шта ћемо на улици? Ја демократију схватам другачије, али овде није у питању наш однос према студентима, већ тај човек који лови у мутном. Као ванстраначко удружење, ми немамо ни права, ни овлашћења да заузмемо икакав став - наставио је Калезић, додајући да сматра да демократском вољом изабран председник државе мора да се поштује.

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "Сабору", 3. фебруара 1997.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".