Деа Ђурђевић је открила колико ју је несрећа променила и у којој мери је утицала на њен карактер и свакодневицу.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/RTV Pink Official

 

- Довољно да живим бољи живот него пре незгоде, а реално је квалитет живота лошији, јер је моје функционисање у појединим свакодневним активностима отежано и некад немогуће самостално. Мада сам срећнија сам, јер знам да ценим неке људе, ствари у моменте који су ми се пре незгоде подразумевали. Након опоравка сам основала удружење ''Будимо безбедни'' које, могу слободно да кажем, већ сада бележи значајне резултате у сфери безбедности у саобраћају и инклузије особа са инвалидитетом. Карактер ми је значајно ојачао, схватила сам да могу да променим многе ствари за које сам мислила некада да нисам довољно јака, а у ствари сам била и тада само нисам била свесна тога. Направила сам један психички ресет. Што се тиче свакодневице, битно је промењена и отежана. Пре свега због медикалне терапије, коју до тада никад нисам имала, а затим и функционално: не могу сама да обучем сву гардеробу, да исечем храну у тањиру, да вежем косу… али могу многе друге ствари. Радим посао који волим, пишем, бавим се саобраћајем и безбедносном културом, возим кола, дружим се и забављам и онда се фокусирам само на то што могу. А за ово што не могу тражим помоћ. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/RTV Pink Official

 

Водитељка је истакла и шта јој  је прошло кроз главу када се први пут пробудила након прве од бројних операција и сазнала да постоји могућност о ампутацији руке.

- Да морам да научим да живим са тим. Моја рука је већ била ампутирана, кичма и карлица сломљена, а срце и плућа у контузији. Само сам размишљала о томе како ја могу да допринесем да се све врати у нормалу. Имала сам пуно поверење у фантастичне докторе и техничаре који су били уз мене и тражила сам и психијатра, како бих ја могла да будем стабилна и снажна и да се што пре опоравим. Била сам срећна свако јутро јер сам жива. И то је био добар почетак И мислим да смо остварили наш циљ, без обзира на све.

Фото: Инстаграм принтскрин/deadjurdjevic_official

 

Деа је открила и да ли ће у 2023. изговорити судбоносно да.

- То је била шала са колегом Немањом Вујичићем, јер ме он стално запиткује о тим стварима па сам мислила да сам тако пресекла, али изгледа да нисам. Најважније ми је да будемо најбољи пријатељи, један другом подршка, а темељ свега тога је љубав. Докле год је тако бићу задовољна. И у праву си, заиста су мама, Младен и бака били моја највећа подршка у сваком смислу, али ја не могу да заборавим и своје пријатеље који су били све време уз мене и схватила сам да их имам више него што сам мислила. Такође, колеге су биле заиста велика подршка на челу са Жељком и Милицом који су безрезервно пружали сву потребну помоћ и давали снагу за даљи опоравак. Биле су ми значајне и све поруке које сам добијала од људи које не познајем. Тај набој позитивне енергије и толико лепих мисли ми је помогло да будем много снажнија.

Водитељка је проговорила и о циљевима у 2023.

- Желим да будем здрава и срећна, то желим и свим људима око себе. Циљеви су углавном пословне природе, да имам што више ексклузивних и фантастичних разговора у Новом јутру, као и да удружење Будимо безбедни ради више и снажније у наредној години.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".