Legendarni Pele preminuo je 30. decembra u 83. godini!

Mediji u Brazilu prenose da će bdenje biti održano ovog ponedeljka na stadionu Urbano Kaldeira, a sahrana legendarnog fudbalera predviđena je za utorak 3. januara na groblju u Santosu.  

Poslednja želja slavnog Pelea bila je da bude sahranjen na devetom spratu groblja u rodnom Santosu.

Miror prenosi da će Pele biti sahranjen na " Memorial Necrópole Ecumênica" vertikalnom groblju na devetom spratu kako bi mogao da "vidi" stadion voljenog Santosa.

Na ovaj način je želeo i da oda počast ocu Dondinju, koji je nosio dres sa brojem devet. Ovo groblje važi za "najviše" na svetu i ima 32 sprata i prostire se na 1.8 hektara i na njemu je oko 16.000 grobnih mesta. 

Navijači već čekaju da se poslednji put oproste od idola, neki su u redu čak 14 sati. 

Podsećanja radi, Pele se borio sa rakom debelog creva od septembra 2021. godine, a ponovo je bio primljen 29. novembra. Poslednjih nedelja bolest se proširila na bubrege, Pele je osetio i srčane probleme, nije imao više snage da se bori. 

Pele je u karijeri igrao za samo dva kluba i to za svoj Santos u Brazilu i kasnije kada je imao finansijskih problema NJujork Kosmos. Sa nacionalnim timom osvojio je tri Mundijala - 1958. godine, potom sledeći 1962. i na kraju 1970. godine. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".