Како су нам кратко рекли људи које смо затекли испред, тренутно се избацују јакне и гардероба, како би бар нешто било спасено. Свакако је небезбедно ући у унутрашњост објекта, пошто је тај простор готово уништен. Људи који су овде узимају ствари, али многе нису спашене.

- Били смо синоћ нормално на сплаву, уживали у дочеку и одједном је кренула нека гужва - каже за "Новости" Стефан Радуловић, који је са друговима дошао из Луцерна да дочека Нову годину у Београду.

- Потом сам помислио да неко пуца, али тад су се упалила светла и кренула је општа паника. Људи су буквално прелазили једни преко других, пели се на бину, бојећи се да вода не продре још више. Мени ћу патике биле скроз мокре. На крају сам, иако смо били скоро на улазу, отишао до WЦ како би се склонио док све не прође. Настао је прави метеж.

Фото: Ш. Маровић

 

 

Како кажу наши саговорници, данас су дошли овде да покупе јакне. Ипак, успели су да нађу само једну, коју је носила другарица.

- За столом је било нас шесторо - истиче он.

И претходне ноћи, 30. јануара, били смо овде, све је било нормално. Са намером смо дошли, пошто је певао Реља Поповић. На крају смо се сви некако евакуисали. На објекту буквално није могла "игла да падне", све је било претрпано људи. Једва смо стајали, због тога се све ово и десило - каже Стефан. 

Сплав је тренутно потпуно небезбедан, па се чекају екипе које ће га извући из воде.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".