"Вода је почела да продире на сплав "Фристајлер" петнаестак минута после поноћи, а брзом интервенцијом припадника Сектора за ванредне ситуације са Новог Београда и Јединице за безбедност на рекама избегнуте су веће последице. Сем материјалне штете, није било повређених и настрадалих, а у току дана ћемо имати више детаља када се заврши увиђај", рекао је Васић за Танјуг.

Додао је да су двојица малолетника задобила теже повреде шаке услед експлозија петарди, због чега су једном од њих ампутирани прсти.

"Нешто пре поноћи, у Ваљеву малолетник стар 15 година задобио је тешке повреде шаке од петарде, ампутирана су му три прста и један четрнаестогодшњак је повређен од петарде у Мионици тридесетак минута после поноћи", прецизирао је Васић.

Оценио је да је новогодишња ноћ у Србији протекла нешто мирније него обично и додао како је било туча, али је полиција брзо реаговала и поднела прекршајне пријаве против изгредника.

"На самим трговима где је било организованих прослава и већег превентивног присуства униформисаних припадника МУП-а, није било већих инцидената, осим алкохолисаности због којих је хитна помоћ интервенисала и превозила те особе на токсикологију", рекао је Васић.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".