Једну исповест је изнео и Ник Стаускас који се са њим срео 2019. године у Басконији. Сматра да је управо Душко разлог зашто је он изгубио жељу за кошарком.

- Играо сам за њега у Басконији и осећао сам се као да сам у војном кампу сваки дан. Одузео је сву забаву из кошарке - говорио је он.

Фото: ЕПА

 

Пет година је Стаускас провео у НБА лиги пре него што је дошао у Европу управо те 2019. године. Драфтован је као осми, али није испунио свој потенцијал, те је пет година проводио по различитим клубовима пре него што је дошао до Басконије где га је дочекао Душко Ивановић.

- Његова идеологија је назадна, ако изгубите, он сматра да је то зато што нисте радили довољно и онда сте кажњени наредног дана трчањем. Он је једини разлог зашто одбијам да икада заиграм у Европи - рекао је Стаускас.

Ник је одиграо 22 утакмица у дресу Басконије у Евролиги са 20 минута у просеку и 9 поена по утакмици. У домаћем такмичењу је одиграо 18 утакмица са 17 минута у просеку и нешто више од 7 поена у просеку. Видевши да Евролигашки систем није за њега, вратио се у САД.

Фото: Профимедиа, Н. Параушић

 

- Дошао сам са повређеним коленом и нисам успео да се опоравим те сезоне. Два тренинга дневно и кондициони тренинзи код Душка су учиниле ствар гором и морао сам да завршим сезону раније и да оперишем колено - присетио се Стаускас.

По повратку у САД, он се није показао у најбољем светлу, па се може рећи да никада није достигао свој пуни потенцијал.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".