Osim zavisnosti, od koje je na nagovor porodice bio lečen, isplivale su i mračne tajne njegove prošlosti.

Svi su saznali i za njegovu prelepu ćerku Liv, dok je način na koji su se otac i ćerka spojili ostao u senci njihove popularnosti. Liv je nakon dugo godina na neverovatan način saznala da joj je Stiven otac, te na taj način pokazala i svoje detektivske sposobnosti.

Naime, Liv do svoje 11. godine nije znala ko joj je pravi otac, te da je ćerka čuvene rok ikone.

Naime, njena majka, pevačica i manekenka, Bebe Bjuel imala je ljubavnu vezu sa slavnim muzičarem, Todom Randgernom. Međutim, došlo je do prekida njihove veze, nakon čega je Bebeb otišla na evropsku turneju sa grupom "Aerosmith" čiji je frontmen upravo Stiven Tajler.

 

 

Bebe je na turneji ostala trudna, ali uprkos tome, pomirila se sa Todom i ispričala mu istinu. Tod je prihvatio dete, dok je dogovor bio da Liv do 18. godine ne sazna ko joj je pravi otac.

Ipak, planovi koje su njih dvoje imali, nisu urodili plodom. Devojčici su se još od devete godine javile sumnje. Misli joj nisu dale mira, a već 1988. godine, nakon njenog 11. rođendana od majke je saznala da joj je Stiven Tajler otac.

Zahvaljujući svom dobrom instinktu, Liv je sama povezala neke stvari i predosetila sve. Naime, Liv je bila na koncertu slavne pevačice Mije Tajler, Stivenove druge ćerke, i tada joj je bilo veoma čudno što su njih dve skoro indentične. Tada je krenula da da istražuje i da se raspituje.

"Gledala sam u svoju bliznakinju", naglasila je Liv.

 

 

Kada je upoznala svog pravog oca, objasnila je da je osetila veoma duboku vezu i da u početku nije znala zašto, ali da je to shvatila prilično brzo.

Osim Liv koja je godinama živela u neznanju, ni Stiven Tajler nije znao da ima ćerku. Kasnije je i on saznao da je Liv njegova ćerka, a ona je kasnije isticala da je Tod imao veliku ulogu u njenom životu, te da mu je zahvalna što ju je odgajao kao pravi otac.

 

 

"Imam dva oca i obojica su nekonvencionalni tipovi. Inače, pukom slučajnošću, Stiven je bio sa mnom u sobi kada sam rodila prvo dete. Beba je poranila, a tu su bili Stiven i moja sestra Mija. Stiven je presekao pupčanu vrpcu. Bilo je neverovatno", rekla je Liv u jednom intervjuu.