Бивши фудбалер Јувентуса хитно је хоспитализован у Монтевидео због компликација проузрокованих цирозом јетре.

О'Нил је смештен на одељење интензивне неге и лекари се даноноћно боре да га спасу.

Нажалост, ово није први пут да је 49-годишњи фудбалер у тешком стању због проблема са јетром. Наиме, он је 2016. и 2020. године био хоспитализован због проблема са мокраћном бешиком и јетром.

Успео је да се опорави, али због конзумирања алкохола ситуација се поново погоршала и сада се налази у изузетно критичном стању.

О' Нил је професионалну каријеру започео у Насионалу који се такмичио у Првој лиги Уругваја, а у првом тиму био је у периоду од 1992. до 1995. године. 1996. године потписује за Каљари (Италија) у коме остаје до 2000. године када прелази у Јувентус. У јануару 2002. године потписује за Перуђу, да би се напослетку вратио у Каљари који је тада био у Серији Б.

Уследило је пензионисање и О' Нил се вратио у Уругвај где се посветио узгоју стоке на ранчу. Међутим, у јануару 2003. године одлучио је да се врати најважнијој споредној ствари на свету, те опет потписује за Насионал. Али, за уругвајског прволигаша у тој сезони наступао је само пет пута.

Током каријере зарадио је огроман новац, али је све спискао на пороке и лепе жене.

"Ништа више немам. Потрошио сам 14 милиона долара. Ко је крив? Криви су спори коњи и брзе жене", рекао је О'Нил и додао:

"Сиромашан сам, али опет сам срећан. Главно је да породица и ја имамо нешто да једемо. Пронашао сам нове пријатеље, оне праве, а не лажне који су били поред мене док сам био богат".

О' Нил је трошио новац и на алкохол и ноћне проводе.

"Моја је кривица. Жене су се заљубљивале у моје пијано издање, а онда су покушавале да ме промене. Нико није могао да ме промени. Чак су ми нудили и помоћ психолога. Од мене су богатије и моје бивше жене".

Славни Уругвајац на крају био принуђен да ради као конобар како би преживео.

Након операције коју је имао пре неколико година обећао је деци да ће престати да пије, ишао је и на клинику за одвикавања, али није издржао.

Вратио се старим пороцима и сада му живот виси о концу.

(Курир спорт)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".