Бруталан случај вршњачког насиља десио се 15. децембра око 18.30 часова у учионици током одмора између 5. и 6. часа а инцидент је пријављен и полицији и надлежним просветним органима. Дисциплинска казна насилнику, међутим, још увек није изречена јер је, како наводе у школи, још увек у току “утврђивање чињеничног стања”.

- Питао сам једног друга да седимо заједно, гуркали смо се око места и у једном тренутку смо се саплели некако и заједно пали. Онда је дошао тај други друг из одељења и рекао ми: “Шта га гураш, шта га гураш?” Ја сам се удаљавао а он је наставио да прича то након чега ме је ударио три, четири пута песницом по глави и рукама. Покушао сам да се одбраним па сам га и ја ударио али сам онда добио јак ударац у нос због чега је кренула да ми тече крв. Отишао сам до тоалета и вратио се у учионицу. На следећем часу наставник ме је питао да ли желим да идем кући, ја сам одучио да останем да видим да ли ће престати да ми тече крв из носа. Нос ме и сада боли када га додирнем, прича Д.Ц.

Отац повређеног ученика М.Ц. каже да је био у шоку јер га школа није обавестила о инциденту већ су за њега сазнали тек када је син дошао кући са крвавим и отеченим носем.

- Син је задобио ударац на одмору, када је наставник српског дошао на час видео је мог сина да крвари. Он је испричао наставнику шта се десило а наставник му је рекао: “Ако хоћеш иди кући, ако не остани, није проблем. Држи марамицу да стане крв.” Наставник је требало да нас позове одмах, да дођемо и узмемо сина. Имао је још један час после тога па је остао до краја наставе. Страшно је то што нас родитеље нико није обавестио, нисмо ни знали шта је било док син није дошао кући. Мене је супруга звала да дођем са посла да га водимо у Хитну помоћ јер му је нос био крвав и надувен. Пошаљеш сина у школу нормално а он се врати са поломљеним носем, страшно, каже М.Ц.

Он каже да су после прегледа И снимања у КЦ Ниш отишли у Завод за судску медицину (ЗЗСМ) како би се тачно утврдило о каквој повреди се ради.

- У болници су га питали да ли је повраћао, да ли је губио свест… Нису смели у школи да пусте дете после такве повреде да иде само кући. Вештак ЗЗСМ је у свом налазу навела да је утврђен је “прелом носних костију уз минимално померање преломљених окрајака”. Повреда је окарактерисана као лака на горњој граници те врсте повреда, иако у закону стоји да је преком са дислокацијом тешка повреда. Али, много страшније од свега је психичка траума коју је мој син доживео. Након повређивања три дана није ишао у школу. Сада је под великим притиском, страхује шта ће се даље дешавати, уплашен је да би поново могао бити малтретиран. Школа би морала да предузме мере да се нешто овако више никада не деси, каже М.Ц.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".