Уколико ти се десило да си погрешила, не очајавај. Све што ти је потребно је производ који ће ти помоћи да уклониш фарбу како би се префарбала одговарајућом бојом, или како би се вратила у своју природну боју.

Углавном прво што помислиш је да ти је потребан бланш и хидроген и такозвано "бланш прање" које се користи углавном као техника скидања фарбе у готово свим фризерским салонима.

Фото: Депозитфото

 

 

Ова метода је ефикасна и сигурна када се изводи у фризерском салону, али код куће није сигурна и може јако штетити твојој коси. Зато ти препоручујем неколико техника које су се показале као јако ефикасне, првенствено из свог личног искуства.

Постоје алтернативне методе уклањања, а за њихову припрему све што вам је потребно ћете пронаћи у својој кухињи. Сви су ови састојци су сигурни и еколошки прихватљиви. Можете их користити било којој трајној или полу - трајној боји за косу.

Фото: Профимедиа

 

 

Најбоља опција за скидање фарбе са косе, сигурно су природне методе које можете применити.

Скидање фарбе са косе витамином Ц

Један од природних начина да скинеш фарбу са косе јесте да употребиш витамин Ц. Уколико имаш тамнију косу и желиш да се ове боје што пре ослободиш, овај третман се показао као веома ефикасан.

Узмеш 5 -10 таблета витамина Ц. Ставиш их у посудицу па након тога, сипај мало воде. Све док од њих не добијеш густу пасту, гњечи их кашиком. Добијену смесу, потребно је да нанесеш на мокру косу.

Прекриј је капом за туширање или обичном кесом. Остави наредних сат времена нека одстоји. Након тога, опери косу на уобичајен начин на који то и иначе чиниш.

Ова метода показала се као најделотворнија уколико боју уклањате неколико дана после фарбања. Разлика ће сигурно бити више него очигледна.

Скидање фарбе са косе сирћетом

За овај потупак, можеш користити природно јабуково или алкохолно сирће. Сасвим је све једно, јер је резултат добар за које год од ова два да се одлучиш. Оно што је најважније је да неће доћи до никакве иритације коже главе нити било каквог оштећења косе.

Сирће и воду, помешај у једнаким размерама и овом мешавином добро накваси косу. Најпре косу умотај у пешкир па преко њега, ставите најлон кесу како би се топлота што боље одржала. Пре него испереш косу, ову мешавину остави на коси да делује око 20-ак минута.

Третман можеш да поновиш уколико приметиш да се боја слабо скида, али овог пута, мораш додати више сирћета.

Фото: Профимедиа

 

 

Скидање фарбе са косе лимуном

Исцеди пола килограма сока од лимуна. Након наношења косу је потребно да умоташ пешкиром. Остави да одстоји 20-ак минута па косу испери на уобичајен начин користећи, природне, благе шампоне.

Други начин на који лимун можеш искористити у сврху скидања фарбе са косе, је да га помешаш са содом бикарбоном у једнакој размери. Покваси косу па након тога овом мешавином натопи косу и остави нека делује следећих 20-ак минута, а онда је испери.

Скидање фарбе са косе содом бикарбоном 

Прво што је потребно да урадиш је да косу опереш шампоном, а онда је темељно испери.

Сада помешај једнаку количину соде бикарбоне и обичног шампона који иначе користиш у посуду коју си одвојила за ту намену. Уз помоћ кашике мешај све док соду бикарбону у потпуности не размутиш у шампону. Потом, добијену мешавину, добро умасирај у косу, идући од корена длаке ка крајевима. Веома је важно да обухватиш баш сваки прамен. Нека смеса делује на коси наредних 15-ак минута, а затим је испери.

Као завршни корак, потребно је да нанесеш шампон против перути још једном. И њега остави на коси, нека делује неколико минута. Још једном испери косу и то је све. 

Фото: Депозитфото

 

 

Скидање фарбе за косу детерџентом за судове или за веш

Овај третман јуе веома тражен на интернету ма колико сулудо звучао. Иако не можемо са сигурношћу рећи, да је овакав поступак у потпуности здрав за нашу косу, многи га често користе као метод за који кажу да се показао као веома ефикасан.

Ако имаш довољно смелости да га и сама испробаш, у ту сврху потребно је косу опрати водом у којој си предходно размутила кашичицу детерџента за судове или веш. Девојке које су испоробале ову методу кажу да делује веома брзо и да је у већини случајева потребно не више од два до три понављања.