Месију је "богиња" укупно 42. трофеј у каријери, у трофеје се убрајају званична клупска и репрезентативна такмичења, што огромној већини фудбалских зналаца даје за повод да га прогласе најбољим свих времена.

Међутим, Меси није најтрофејнији светски фудбалер када су у питању активни фудбалери.

Испред њега је 39-годишњи бразилски ас Дани Алвеш. Актуелни члан мексичког Унама у својој ризници има 43 трофеја, дакле један више у односу на Месија. За разлику од Гаучоса који је све трофеје освојио са Барселоном, Пари Сен Жерменом и Аргентином, Бразилац је био нешто разноврснији. Славио је са Бразилом, Севиљом, Јувентусом, Барселоном и Пари Сен Жерменом. Но, Алвеш нема титулу светског првака са Бразилом.

На овој богатој листи на трећем месту је легендарни Бразилац Максвел који је освојио укупно 37 трофеја са клубовима и репрезентацијом, док је Кристијано Роналдо са 34 трофеја на четвртом месту.

Интересантно, Меси и Алвеш су скоро све трофеје освајали у дресу Барселоне и ПСЖ-а, изузев четири трофеја које је Алвеш освојио са Севиљом три пута, док је са Јувентусом био првак Италије.

Када се Алвешу одузму поменута четири трофеја долазимо до податка да су Меси и Алвеш са Барселоном, ПСЖ-ом и репрезентацијама освојили укупно 81 трофеј.

(Курир спорт)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".