Mesiju je "boginja" ukupno 42. trofej u karijeri, u trofeje se ubrajaju zvanična klupska i reprezentativna takmičenja, što ogromnoj većini fudbalskih znalaca daje za povod da ga proglase najboljim svih vremena.

Međutim, Mesi nije najtrofejniji svetski fudbaler kada su u pitanju aktivni fudbaleri.

Ispred njega je 39-godišnji brazilski as Dani Alveš. Aktuelni član meksičkog Unama u svojoj riznici ima 43 trofeja, dakle jedan više u odnosu na Mesija. Za razliku od Gaučosa koji je sve trofeje osvojio sa Barselonom, Pari Sen Žermenom i Argentinom, Brazilac je bio nešto raznovrsniji. Slavio je sa Brazilom, Seviljom, Juventusom, Barselonom i Pari Sen Žermenom. No, Alveš nema titulu svetskog prvaka sa Brazilom.

Na ovoj bogatoj listi na trećem mestu je legendarni Brazilac Maksvel koji je osvojio ukupno 37 trofeja sa klubovima i reprezentacijom, dok je Kristijano Ronaldo sa 34 trofeja na četvrtom mestu.

Interesantno, Mesi i Alveš su skoro sve trofeje osvajali u dresu Barselone i PSŽ-a, izuzev četiri trofeja koje je Alveš osvojio sa Seviljom tri puta, dok je sa Juventusom bio prvak Italije.

Kada se Alvešu oduzmu pomenuta četiri trofeja dolazimo do podatka da su Mesi i Alveš sa Barselonom, PSŽ-om i reprezentacijama osvojili ukupno 81 trofej.

(Kurir sport)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".