Имајући то на уму, није изненађујуће да њено чишћење није баш високо на твојој листи приоритета. А дешава се, мораш признати да површину пегле често умемо да залепимо за тканину, те је након пеглања остављамо неочишћену, јер нам је чишћење њене металне површине крајње мукотрпно.

Фото: Профимедиа

 

 

Тако је на Фацебоок групи под називом "Мрс Хинцх Маде Ме До Ит" освануо пост власице ове групе у коме је објаснила како на ефикасан начин парацетамолом очистити металну површину пегле и притом се решити трагова тврдокорних мрља.

Поделивши видео са својим пратиоцима, дотична је у опису нагласила:

- Ефикасан трик за све оне који се питају како уклонити трагове тврдокорних мрља са метала пегле помоћу парацетамола. Ево га за вас, стварно функционише! 

Пеглу подесите на одговарајућу, у овом случају умерену температуру, узмите таблету парацетамола (не капсулу!) Таблету држите на полеђини пегле док не почне да се топи, а затим трљајте док мрље не почну да се скидају. Међутим, она је у свом посту такође нагласила како никако не би требало да користите обложене таблете парацетамола ако ово планирате да пробате код куће, јер ће на пегли остати лепљиви трагови.

Како ово функционише? Неке таблете парацетамола садрже силицијум-диоксид који је благо абразиван и делује на уклањање трагова тврдокорних мрља без гребања површине.

Непотребно је рец́и да су други чланови групе били запањени како је то добро функционисало. Један је написао: "Морам да се сетим да то урадим!" Други је додао: "Вау!" У међувремену, трец́и је предложио: "Увек сам користио пасту за зубе, али следец́и пут ц́у то покушати".