Љиља је била врло блиска пријатељица са Лаћином мнајком Марином Туцаковић. Она се на врло дирљив начин опростила од Милана: 

- Било му је 11 година кад сам га први пут видела, мени 38. Дошао је из школе, бацио торбу и почео да прича о неком филму. Обожавао је филм још у том узрасту. Задивио ме је и заволела сам га моментално. Код мене је имао вечни кредит. Како је растао, у њему је нарастала бунтовна црта. Волео је да људима у лице каже шта мисли о њима и ономе што раде. И ту смо се нашли. Пишали смо уз ветар, што је Лаћину мајку нервирало. Мене је старење смирило, њега није јер је био млад, а старог га нећу видети.

Екстремно талентован за речи, писање, начитан и харизматичан, леп ко лутка, уносио би живост где год се појави. Волео је да се дописује са људима, а њима се свиђало да се са њим друже. Имитирао је певаче да се све тресло од смеха. Писао је и слао ми своју прозу, поезију, текстове за песме и духовите коментаре људи и догађаја. Бистрили смо политику и естраду. Могао је да постане одличан писац да му трагедије нису пресекле вољу и снагу. Могао је да постане свашта, али није био жељан славе, новца, ничега. Након мајчине смрти волео је да се заједно сећамо прошлости, али није дозвољавао ни трунку патетике. Наљутио би се ако бих сада била патетична. Говорио је да смо нас двоје два коња који могу све да издрже. Бојао се да не умрем и ја, али сам га тешила како ми се то не би свидело.

Псовали смо све који су се о нас огрешили и на поруке стављали љубичаста и плава срца. Никад црвена. Био је последњи сведок неких важних догађаја у мом животу тако да сада могу да лажем ако ми се прохте. Толико поштен, правдољубив, неискварен у души, био је право дете Црвеног крста и далеко би догурао. Лаћа никада неће имати чак ни лошу копију, немогуће је, видела сам много људских копија. Последњих месеци био је расположен, паметан, сабран, пун планова и идеја. Из Израела ми је послао своју фотографију а ја сам му одговорила "Господин лепотанковић". У уторак, 13. децембра, 19 минута након поноћи послао ми је неке скриншотове. Сутрадан није одговорио на позив. Жалићу за њим док живим, жалим више него за његовом мајком. Добро је што је умрла, на време, да ово не доживи.

(Курир.рс)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".