Како је претходно саопштио МУП, приведена је једна особа за коју се основано сумња да је учествовала у убиству Ђокића у селу Моравац крај Алексинца.

Како је саопштио МУП, пронађена је и значајна количина новца која је припадала убијеној породици, а у просторијама, односно на имању које је користио осумњичени, пронађени су још неки значајни предмети.

Осумњичени је приведен и по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу одређено му је задржавање до 48 сати.

Фото: Ј.Ћ.

 

Како се сазнаје, осумњичени Г. Џ. био је на сахрани Ђокића, а очевици наводе да се чудно понашао, те да се уместо да изјављује саучешће, поздрављао са присутнима. Син му је наводно сугерисао да се чудно понаша, на шта је Г. Џ. одвратио да не зна шта му је.

Иначе, осумњичени је дијабетичар. Људи из његовог окружења наводе да се у последње време укупно понашао чудно.

Осумњичени је бивши ватрогасац. У ноћи убиства супрузи је казао да иде на пецање. Како медији преносе, често је пецао на Морави која је врло близу места где је породица спаљена.

Фото: Ј. Ћосин, Милена Анђела, Фејсбук

 

Породица Ђокић је последњи пут виђена у ноћи између суботе и недеље, 26. на 27. септембар, када су из села Моравац, где су били од Горанове мајке на вечери, кренули пут Алексинца где живе. Њихов “фолксваген пасат” црне боје снимила је надзорна камера на перионици, код моста у Житковцу и од тог тренутка, и возило и трочлана породица као да је у земљу пропала.

Тела породице Ђокић, пронађена су у суботу, 2. октобра, након шест дана потраге у атару села Моравац, где су кобне вечери и били у посети Горановој мајци. На путу до куће њих су убице пресреле, отеле, а потом хицима из пиштоља хладнокрвно убиле. Након злочина, тела Ђокића су спаљена, док је њихов аутомобил одвезен на другу локацију, 10 километара даље, и ту запаљен како би се прикрили трагови.

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".