Kako je prethodno saopštio MUP, privedena je jedna osoba za koju se osnovano sumnja da je učestvovala u ubistvu Đokića u selu Moravac kraj Aleksinca.

Kako je saopštio MUP, pronađena je i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki značajni predmeti.

Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Foto: J.Ć.

 

Kako se saznaje, osumnjičeni G. DŽ. bio je na sahrani Đokića, a očevici navode da se čudno ponašao, te da se umesto da izjavljuje saučešće, pozdravljao sa prisutnima. Sin mu je navodno sugerisao da se čudno ponaša, na šta je G. DŽ. odvratio da ne zna šta mu je.

Inače, osumnjičeni je dijabetičar. LJudi iz njegovog okruženja navode da se u poslednje vreme ukupno ponašao čudno.

Osumnjičeni je bivši vatrogasac. U noći ubistva supruzi je kazao da ide na pecanje. Kako mediji prenose, često je pecao na Moravi koja je vrlo blizu mesta gde je porodica spaljena.

Foto: J. Ćosin, Milena Anđela, Fejsbuk

 

Porodica Đokić je poslednji put viđena u noći između subote i nedelje, 26. na 27. septembar, kada su iz sela Moravac, gde su bili od Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca gde žive. NJihov “folksvagen pasat” crne boje snimila je nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu i od tog trenutka, i vozilo i tročlana porodica kao da je u zemlju propala.

Tela porodice Đokić, pronađena su u subotu, 2. oktobra, nakon šest dana potrage u ataru sela Moravac, gde su kobne večeri i bili u poseti Goranovoj majci. Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile. Nakon zločina, tela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

(Telegraf)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".