Филипнском председнику мандат истиче следеће године, а он је поручио да ће се суочити само са филипинским судом за све наводне злочине.


Дутерте је изјавио да ако ће неко ићи у затвор, то ће бити он, као и да преузима пуну одговорност, преноси Ројтерс.

- Поновићу оно што сам већ рекао, ако уништите моју земљу и уништавате младе тако што их снабдевате дрогом, уништавате будућност. Ако уништите земљу, убићу вас - нагласио је Дутерте.

Фото: Танјуг/АП

Међународни кривични суд у Хагу

 

Председник Филипина је то рекао, дан након што је министарство правде те земље саопштило да ће извршити ревизију на хиљаде убистава, после објављивања детаља о првој серија случајева која указује на "прљаву игру" у десетинама операција полиције у којој је било убијених.

Филипини су под притиском Уједињених нација да истраже наводе о систематским убиствима осумњичених за трговину дрогом и Међународног кривичног суда који је саопштио да ће испитати Дутертеову кампању против дроге.

Полиција је убила више од 6.000 људи у акцијама сузбијања трговине дрогом, али активисти кажу да су мистериозни наоружани људи убили на хиљаде корисника и трговаца дрогом док филипинска полиција негира те наводе.

(Танјуг)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".