Градоначелник београда Александар Шапић најавио је да од понедељка, 19. децембра, почиње подела ваучера у вредности од 6.000 за сву децу Београда, закључно са ученицима завршних разреда средњих школа.

Такође, поклон-ваучере ће добити и сви запослени који раде с децом у вртићима и школама, а они ће моћи да се искористе у року од два месеца од момента преузимања, тачније до 1. марта.

Шапић је навео да ће ови ваучери бити посебан новогодишњи поклон од Града Београда за сву београдску децу и све запослене у предшколском и образовном сектору који свакодневно брину и воде рачуна о њима.

- Ваучери ће у току следеће недеље бити достављени свим државним и приватним предшколским и школским установама, тако да очекујемо да ће их сви имати до 26. децембра, након чега ће у оквиру тих установа да крене подела нашим грађанима. За ону децу која не иду у вртиће родитељи ће од 26. децембра моћи да се јаве у своју општину, те ће на посебном шалтеру с личном картом и здравственом књижицом детета моћи да подигну ваучер. Шалтер ће бити доступан и за све рекламације уколико буде евентуалних проблема - истакао је градоначелник.

Ко има право на бесплатне ваучере?

Право на новогодишње ваучере имају деца која похађају предшколске установе и редовни ученици основних и средњих школа на територији града Београда.

Осим њих, право на ваучере имају и деца која нису обухваћена васпитно-образовним програмом, а један од родитеља има пребивалиште на териотрији престонице, као и запослени и радно ангажовани у предшколским установама, основним и средњим школама.

Деца која похађају предшколски програм (јасле, вртићи, припремни предшколски програм), преузимају ваучере у установи у којој бораве. Исто важи и за редовне ученике основних и средњих школа.

Малишани који истовремено похађају основну и музичку или уметничку школу, ваучере преузимају у основној школи.

Ваучери на шалтеру

Додела ваучера за децу која нису обухваћена васпитно-образовним програмом, одвијаће се на шалтерима града Београда који ће бити отворени у свим градским општинама.

(24седам)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".