Gradonačelnik beograda Aleksandar Šapić najavio je da od ponedeljka, 19. decembra, počinje podela vaučera u vrednosti od 6.000 za svu decu Beograda, zaključno sa učenicima završnih razreda srednjih škola.

Takođe, poklon-vaučere će dobiti i svi zaposleni koji rade s decom u vrtićima i školama, a oni će moći da se iskoriste u roku od dva meseca od momenta preuzimanja, tačnije do 1. marta.

Šapić je naveo da će ovi vaučeri biti poseban novogodišnji poklon od Grada Beograda za svu beogradsku decu i sve zaposlene u predškolskom i obrazovnom sektoru koji svakodnevno brinu i vode računa o njima.

- Vaučeri će u toku sledeće nedelje biti dostavljeni svim državnim i privatnim predškolskim i školskim ustanovama, tako da očekujemo da će ih svi imati do 26. decembra, nakon čega će u okviru tih ustanova da krene podela našim građanima. Za onu decu koja ne idu u vrtiće roditelji će od 26. decembra moći da se jave u svoju opštinu, te će na posebnom šalteru s ličnom kartom i zdravstvenom knjižicom deteta moći da podignu vaučer. Šalter će biti dostupan i za sve reklamacije ukoliko bude eventualnih problema - istakao je gradonačelnik.

Ko ima pravo na besplatne vaučere?

Pravo na novogodišnje vaučere imaju deca koja pohađaju predškolske ustanove i redovni učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Beograda.

Osim njih, pravo na vaučere imaju i deca koja nisu obuhvaćena vaspitno-obrazovnim programom, a jedan od roditelja ima prebivalište na teriotriji prestonice, kao i zaposleni i radno angažovani u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama.

Deca koja pohađaju predškolski program (jasle, vrtići, pripremni predškolski program), preuzimaju vaučere u ustanovi u kojoj borave. Isto važi i za redovne učenike osnovnih i srednjih škola.

Mališani koji istovremeno pohađaju osnovnu i muzičku ili umetničku školu, vaučere preuzimaju u osnovnoj školi.

Vaučeri na šalteru

Dodela vaučera za decu koja nisu obuhvaćena vaspitno-obrazovnim programom, odvijaće se na šalterima grada Beograda koji će biti otvoreni u svim gradskim opštinama.

(24sedam)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".