Након завршетка сезоне 2022, АТП је доделио Рафаелу Надалу награду за омиљеног тенисера међу навијачима. "Он је први пут изгласан за лауреата ове награде", објављено је на званичном сајту. Интересантно је то да Новак Ђоковић никад није добио ову награду, а да је она чак 19 година у низу додељивана Роџеру Федереру, још од 2003. па до ове године, када се пензионисао.

Надал је ове сезоне освојио два гренд слем трофеја - на Аустралијан опену и у Паризу, на Ролан Гаросу и за крај године добио је признање за које каже да му веома значи. "Више сам него срећан да добијем ову награду за 2022. годину. Она чини да се осећам сјајно. Не могу да довољно захвали свима за подршку, не само за ову награду, већ истовремено и за подршку коју добијам у сваком граду и широм света. Ово ми значи све и радујем се 2023. години да бих делио са вама много позитивних ствари. Видимо се ускоро!", обратио се Рафа после добијања награде.

АТП је подсетио да је Надал после петомесечне паузе због повреде на старту 2022. године победио у 20 од прва 22 меча. Захваљујући таквом залету, Рафа ће дочекати Нову годину као лидер "вечне листе" освајача гренд слем трофеја. А када је у питању награда за омиљеног тенисера међу навијачима, она је успостављена 2000. године и тада је добио Бразилац Густаво Куертен, после њега две године Рус Марат Сафин и од тада само Роџер Федерер. Све до овог децембра.

(Мондо спорт)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".