Вијали је успео да добије прву битку са опаком болешћу. Италијан је 2017. године објавио да му је дијагностификован рак гуштераче, да би 2020. године објавио да се осећа сјајно и да је победио у борби против страшне болести.

Ових дана је признао да су му се здравствени проблеми вратили и да му не дају мира.

- Нежељени гост, како га ја зовем, још је ту са мном. Тумор је још увек ту. Понекад приметите више, понекад мање. Наставићу да се борим јер желим да будем овде много година од сада. Желим да ме подржавате још дуго времена. Добијам снагу од породице, од пријатеља, од свих који ми дају храброст. Не могу да им се довољно захвалим - рекао је Вијали.

Он је у последње време видно смршао због здравствених проблема, а истиче да је почео да носи ширу одећу како би избегао неугодна питања.

Бивши ас је у браку је с Кетрин, Енглескињом с којом има две ћерке, Оливију и Софију, које су уз њега у овим тешким годинама.

У каријери је наступао за Кремонезе, Сампдорију, Јувентус и Челси, а за Италију је дао 16 голова на 59 мечева. Вијали је радио с Робертом Манћинијем у италијанској репрезентацији, која је ове године постала првак Европе, након што је на пенале победила Енглеску.

(Курир спорт)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".