Ова његова порука на друштвеним мрежама забринула је све фанове Синише Михајловића широм Италије, Србије, али и света. Познато је да Миха води велику борбу против леукемије која му се враћала неколико пута и због које није могао 100 одсто да буде предан тренерском послу у Болоњи.

Порука директора Тг5 Клементеа Мимуна сугерише да нема добрих вести о здравственом стању бившег тренера Болоње, чак и ако није било званичне комуникације дотичне особе или његове породице, пишу италијански медији.

 

 

Михајловиц́ев последњи јавни излазак датира од пре неколико дана, на представљању књиге његовог бившег тренера Здењека Земана, али ни том приликом није било речи о болести. Штавише, некадашњи фудбалер Црвене звезде, Роме, Сампдорије, Лација и Интера био је у доброј физичкој форми.

Фото: Профимедиа

 

Мимунове речи, пак, данас изазивају узбуну и многи на друштвеним мрежама га позивају да буде јаснији, не избегавајуц́и полемику:

„Овакви твитови нису добри. Ви сте познати новинар са 60.000 пратилаца. Требало би да имате минимум одговорности. Или обавештавате људе о томе шта се дешава или избегавате да пишете такве реченице које све остављају у неизвесности“.

Навијачи и присталице траже појашњење:

„Шта се дешава директоре?“. И опет: "Погоршано? Не знамо ништа овде у Болоњи".

Док неки не праштају алармантни твит и грме на чувеног новинара:

„Срам те било”.

Синиша Михајловиц́ је 2019. открио да болује од леукемије. Био је то хладан туш за цео свет после којег је уследило више од годину дана лечења и медицинских третмана. Пре мање од годину дана, резултати неких тестова нису слутили на добро:

- Циклично радим веома детаљне анализе након што ме је погодила леукемија – изјавио је Синиша у време хоспитализације, крајем марта прошле године и додао:

- До недавно је мој опоравак био одличан, али у последњим анализама су се појавила звона за узбуну са ризиком да се болест понови. Морам да будем орпезан и да не дозволим да болест поново узме маха. Ово је живот, измишљен је да буде изненадних успона, кривина и рупа.