Из Основне школе "Стеван Сремац" у Борчи сигурно ће изаћи много добрих људи.

И ученици и родитељи и директор су увек спремни да помогну. Тренутно је најтеже девојчицама којима је мајка преминула од короне, а отац изашао из болнице.

Представница ђачког парламента Теодора Маринковић каже да са једном од девојчица причају, помажу јој, дају свеске, ствари, новац када јој затреба.

- Поред ученика наше школе, родитеља, та два одељења, четвртог и осмог разреда, које ученице похађају, прикључили су се прво родитељи, запослени и ученици школе 'Раде Драинац'. Онда сам добио информацију да су се и ученици школа 'Јован Ристић' и 'Краљица Марија' прикључили акцији помоћи - каже директор Основне школе "Стеван Сремац" Никола Остојић.

Према његовим речима укључила се и хуманитарна организација "Заједно за осмех".

- Они су ставили жиро-рачун пошто је велики број људи почео да позива школу, а ми нисмо у могућности да примимо тај новац - додаје Остојић.

Дуг за струју био им је огроман, али је захваљујући досада прикупљеним средствима, рачун плаћен.

Наставница биологије ОШ "Стеван Сремац" Јелена Андрејевић Маркварт захваљује колегиници, која је иначе руководилац ђачког парламента, Верици Лазић која годинама у школи прискаче у помоћ са омладином и активистима ђачког парламента.

- Деца су апсолутно спремна за овакве акције, родитељи су спремни, одзив је невероватан и ми смо у тој некој причи помагања и том неком хуманитарном делу, заиста јако дуго - поручује Андрекевић Маркварт.

Ана Булатовић, представница Ђачког парламента, наглашава да су генерално сви задовољни, с обзиром на то да се прикупило доста новца.

- Драго нам је што се доста школа и ученика прикључило, да су се сви информисали за то што се десило - наглашава Ана.

Не броје акције у којима су учествовали, овој породици помажу већ други пут и позивају и друге да буду хумани.

(РТС)