Бразил је на Светског првенство у Катар стигао као први фаворит и очекивало се да након 20 година коначно могу да постану прваци света, али на крају су разочарали својим резултатом.

Кариоке су се од Мундијала опростиле већ у четвртфиналу где су доживели неочекиван пораз од репрезентације Хрватске након пенала, те су играчи Бразила спаковали кофере и вратили се кући.

Само дан касније селектор Тите је саопштио да даје отказ и да више неће предводити репрезентацију Бразила, те је јасно да је он свестан неуспеха у Катару и одлучио је одмах да преузме одговорност.

Тите је с Бразилцима радио доста добар посао и већ је био наводно спреман и нови уговор за њега, али шок који су доживели против Хрватске је све то променио.

 

 

У Бразилу се већ спекулише о томе ко ће бити нови селектор ове репрезентације и наводно већ почетком 2023. године ће челници Фудбалског савеза саопштити ко ће бити Титеов наследник.

Наводно, први фаворит за преузимање селекторске клупе репрезентације Бразила је Фернандо Диниз који је иначе тренер Флуминенсеа, а то је потврдио јутрос и легендарни Роналдо.

Међутим, у бразилским медијима појавила се данас информација која је многе изненадила јер се спекулише да Бразилци желе свим силама да нови селектор буде Карло Анћелоти.

Италијански стручњак је под уговором с Реал Мадридом с којим ради одличан посао, али у Бразилу верују да би он могао пристати на њихову понуду и преузети једну од најбољих репрезентација света.

Свакако да би такав потез Анћелотија био велико изненађење, али још увек све је само спекулација.

Бразилски УОЛ објавио је да председник Савеза Едналдо Родригез жели познато име на клупи ове репрезентације, али и тренера који иза себе има резултате и сигурно да је Анћелоти на самом врху те листе.

Искусни 63-годишњи стручњак има с Реал Мадридом уговор до лета 2024. године, а да ли ће направити велико изненађење и преузети репрезентацију Бразила остаје нам да видимо.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".